www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Tortillapizza

30.01.2009 12:56:00

Ainekset:

tortillapohjia
tomaattikastiketta tai ketsuppia
juustoraastetta
kinkkusuikaleita
tomaattia
ananasta
pizzamaustetta

Laita tortillapohjat uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä päälle muutama lusikallinen tomaattikastiketta tai ketsuppia. Lisää hieman juustoraastetta. Lisää päälle kinkkusuikaleita, tomaatti- ja ananaspaloja sekä pizzamaustetta. Älä laita liikaa täytettä, koska pohja on niin ohut. Laita vielä päälle kerros juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Erittäin helppoja ja nopeita tehdä esim. illanistujaisiin tai välipalaksi. Täytteitä voi vaihdella omien mieltymysten mukaan.

Tortillapizza

Avainsanat: tortilla, pizza

Kommentoi 0 kommenttia

Italian mamman lihapullat

24.01.2009 18:38:33

4 annosta

2 viipaletta pehmeää täysjyväleipää
tilkka vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 nippua persiljaa
400 g jauhelihaa (luomu)
2 rkl (parmesaani)juustoraastetta
2 rkl pinjansiemeniä
2 munaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
vehnäjauhoja
öljyä

Kastike:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 nippua persiljaa
öljyä
800 g tomaattimurskaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
(vettä)

Liota leipäviipaleet pehmeiksi vesitilkassa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna persilja.

Sekoita leipäviipaleet, sipuli, valkosipuli, persilja, jauheliha, juustoraaste, pinjansiemenet ja munat keskenään. Mausta taikina maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tee taikinasta suuria lihapullia ja kierittele ne vehnäjauhoissa kevyesti.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää lihapullat ja paista ne joka puolelta kauniin värisiksi.

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa tai kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli sekä persilja ja kuullota niitä hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta kastike maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla. Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia, mutta mielellään vaikka tunti. Lisää tarvittaessa vettä, jos haudutat kastiketta pitkään ja se uhkaa kuivua liikaa.

Kumoa lihapullat kastikkeen joukkoon ja jatka hauduttamista 5-10 minuuttia.

Tarjoa lihapullat keitetyn täysjyväpastan kanssa.

Lähde: Seura-lehti

Vinkki!

Jos päätät hauduttaa kastiketta pitkään, aloita sen tekeminen ensin ja tee haudutuksen aikana lihapullat valmiiksi. Kastikkeeseen voi lisätä veden sijasta esim. hieman punaviiniä.

Italian mamman lihapullat

Avainsanat: lihapullat, tomaattikastike

Kommentoi 1 kommenttia

Lämmin perunasalaatti

21.01.2009 09:20:29

5 annosta

400 g kinkkusuikaleita
1 paprika
1 ps (400 g) pariisinperunoita (pakaste)
1 rkl öljyä
2 rkl sinappi- tai ranskalaista salaatinkastiketta
2-3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai 1 tl kuivattua basilikaa
1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
jäävuorisalaattia
250 g kirsikkatomaatteja tai 2-3 tomaattia

Kastike:

1 prk (200 g) kermaviiliä
1 rkl sinappia
1 rkl viinietikkaa
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Suikaloi paprika. Paista pariisinperunat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon kinkku- ja paprikasuikaleet. Mausta salaatinkastikkeella ja basilikalla. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää pannulle vielä herneet hetkeksi kuumenemaan.

Revi jäävuorisalaatti laakealle vadille. Kaada perunaseos vadille salaatin päälle. Koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla tai lohkotuilla tomaateilla.

Valmista kermaviilikastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen.

Lähde: Pirkka (ohjetta hieman mukailtu)

Lämmin perunasalaatti

Avainsanat: perunasalaatti, lämmin

Kommentoi 0 kommenttia

Pinaattikuorrutettua lohta

19.01.2009 10:56:29

Perjantaikokin innoittamana päätin kokeilla tällaista reseptiä lohelle.

Ainekset:

600 g lohifile
250 g pinaattia (tuore tai pakaste)
1 sipuli
voita/öljyä paistamiseen
1 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Poista pinaateista lehtiruodit tai sulata pakastepinaatti ja valuta siitä hieman ylimääräistä nestettä pois.

Pilko sipuli ja kuullota se voissa/öljyssä. Lisää pannulle pinaatti ja paista sekoitellen, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää pannulle kerma ja anna hautua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta kala suolalla ja grillaa tai paista kala uunissa kypsäksi. Levitä pinnalle pinaattimuhennos ja tarjoa esim. uunijuuresten kera.

Pinaattikuorrutettua lohta

Avainsanat: pinaatti, lohi

Kommentoi 0 kommenttia

Kinkkupiiraset

11.01.2009 22:03:12

Nämä sopivat vallan mainiosti esim. juhliin, illanistujaisiin ja moniin muihin pippaloihin. Maistuvat hyviltä ja ovat helppoja ja nopeita tehdä.

12 kpl

Pohja:

100 g margariinia/voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä tai kermaa

Voit käyttää myös valmista voitaikinaa.

Täyte:

100 g kinkkukuutioita
puolikas punainen paprika
3 dl juustoraastetta
1 dl maitoa
1 dl ruokakermaa
2 munaa (luomu)
1/2 tl timjamia
ripaus chilipippurijauhetta
6 kirsikkatomaattia

Voitele muffinipellin kolot. Nypi pehmoinen margariini ja jauhot murumaiseksi, lisää nopeasti sekoittaen neste. Jaa taikina muffinivuoan koloihin ja levitä jauhotetuin sormin taikina tasaisesti kolojen pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi.

Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita maito, kerma ja munat, mausta. Laita muffinivuoan koloihin kinkkukuutioita, paprikapaloja ja juustoraastetta. Kaada päälle maito-kerma-munaseosta. Lisää jokaisen piirasen päälle puolikas kirsikkatomaatti. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Kinkkupiiraset

Avainsanat: kinkkupiiranen, kinkkupiirakka, muffinivuoka

Kommentoi 1 kommenttia

Suussa sulava suklaakakku

11.01.2009 21:54:19

Tämä resepti on Ruokamaailman (Yhteishyvä) sivuilta otettu.

200 g taloussuklaata
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

150 g taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl margariinia

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunne kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.

Suussa sulava suklaakakku

Avainsanat: suklaakakku

Kommentoi 0 kommenttia

Lohikastike, bataatti-perunasose ja porkkanapalat

11.01.2009 21:48:28

Lohikastike

300 g lohisuikaleita
1 tl kalamaustetta
1/2 tl sitruunapippuria
1/2 tl tilliä
2 dl ruokakermaa

Paista lohisuikaleita pannulla, mausta ja lisää ruokakerma. Anna hautua muutama minuutti. Helppoa ja nopeaa!

Bataatti-perunasose

3-4 perunaa
1 keskikokoinen bataatti
1 rkl voita tai margariinia
1/2 dl maitoa
(ripaus suolaa)

Keitä perunat ja bataatti kattilassa kypsäksi (noin 15 min). Hienonna perunat ja bataatti survimella. Lisää voi/margariini ja maito, sekoita tehosekoittimella muusiksi. Jos käytät juoksevaa margariinia, lisää hieman suolaa.

Porkkanapalat

3-4 porkkanaa
voita/margariinia
rakuunaa

Keitä porkkanapalat kypsiksi (noin 10 min). Lisää voi/margariini ja muutama ripaus rakuunaa. Sopii hyvin lisukkeeksi.

Lohikastike

Avainsanat: lohikastike, kirjolohikastike, kalakastike, bataatti-perunamuusi, porkkanapalat, lisuke

Kommentoi 0 kommenttia

Juustoteeleivät

06.01.2009 18:29:24

Tämän ohjeen olen tainnut joskus ottaa Marttojen sivuilta, koska löysin sieltä täsmälleen samanlaisen ohjeen.

Ainekset:

5 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
2 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet, lisää öljy, maito ja juustoraaste. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele niistä matalat leivät leivinpaperin päälle pellille. Jaa teeleivät taikinapyörällä tai veitsellä kahdeksaan osaan. Paista 250 asteessa kauniin ruskeiksi (noin 10-12 min).

Juustoteeleivät

Avainsanat: juustoteeleivät, teeleipä

Kommentoi 0 kommenttia

Jauhelihakeitto

06.01.2009 18:25:13

Tämä on samalla ohjeella tehty kun aiemmin laittamani lohikeitto. Nyt vain lohen sijasta sattumana keitossa on jauhelihaa.

Ainekset:

6-8 perunaa
2-3 porkkanaa
pussi herne-maissi-paprikaa
kasvisliemikuutio
10 maustepippuria
puoli kattilaa vettä
n. 400 g jauhelihaa (luomu)
persiljaa

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Laita ensin kiehumaan perunat ja hetken päästä porkkanat. Keitä noin 10 min. Lisää herne-maissi-paprika, kasvisliemikuutio ja maustepippurit. Keitä vielä noin 5-10 min ja kokeile, että perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää keittoon. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarkista maku.

Jauhelihakeitto

Avainsanat: jauhelihakeitto

Kommentoi 0 kommenttia

Uuniriisipuuro ja mehukeitto

06.01.2009 18:13:24

Uuniriisipuuro

4 annosta

2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1/2 tl suolaa

Mittaa voideltuun uunivuokaan riisi, maito ja suola. Sekoita ainekset keskenään. Kypsennä uunissa 175 asteessa 1 tunti 15 minuuttia. Tarjoa maidon tai mehukeiton kanssa.

Mehukeitto

1 dl mehua (tiiviste)
9 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Kaada kattilaan mehu, vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja ota pois levyltä. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan vettä ja lisää kattilaan. Kuumenna uudelleen kunnes kuplii, ei keitetä. Anna jäähtyä ja tarjoile esim. puuron kanssa.

Uuniriisipuuro ja mehukeitto

Avainsanat: uunipuuro, riisipuuro, uuniriisipuuro, mehukeitto

Kommentoi 0 kommenttia

Keventäjän lasagne

06.01.2009 18:05:40

5 annosta

6 lasagnelevyä
300 g jauhelihaa (luomu)
1 sipuli
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1 rkl pizzamaustetta
1 prk (200 g) raejuustoa
(1-2 valkosipulin kynttä)

Munamaito:

4 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa (luomu)
1/2 tl suolaa

Pinnalle:

50 g (1 dl) juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Yhdistä munamaidon ainekset. Lado voideltuun lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihaseosta, raejuustoa ja lasagnelevyjä. Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa 50 minuuttia. Painele pari kertaa paiston aikana päällimmäisiä lasagnelevyjä lastalla, niin että niiden pinnalle nousee nestettä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Keventäjän lasagne

Avainsanat: kevyt, lasagne

Kommentoi 0 kommenttia