www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Unelman kevyt appelsiinikakku

12.01.2014 16:47:51

150-200 g keksejä murustettuna
70-100 g margariinia sulatettuna

Täyte

5 liivatelehteä
400 g appelsiinijugurttia
n. 2,5 dl vaniljavaahtoa vaahdotettuna
(sokeria)
1 appelsiinin raastettu kuori

Pinnalle

1 dl hedelmäjuomatiivistettä + 1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1 appelsiini viipaloituna tai 1 prk säilykemandariineja

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Sekoita keksinmurut ja rasvasula keskenään ja taputtele seos halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon jugurtti ja ohuena nauhana pieneen nestetilkkaan liuottamasi liivatelehdet, sekä appelsiininkuoriraaste. Tarksita maku, lisää sokeria tarvittaessa.

Kaada seos keksimurujen päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti, mielellään yli yön.

Kiehauta juomatiiviste ja vesi, sekoita joukkoon hyytelösokeri, anna kiehua kunnes neste on kirkasta. Anna jäähtyä hetki.

Asettele appelsiinit tai mandariinit kakun pinnalle, kaada neste päälle ja nosta vielä kylmään hyytymään.
Irroita veitsellä kakku irti vuoan reunoista ja napsauta vuoan lukot auki. Siirrä tarjoiluvadille.

Lähde: Hellapoliisi

Unelman kevyt appelsiinikakku

Avainsanat: kevyt, appelsiini, kakku

Kommentoi 1 kommenttia

Kevyt broileri-kasvispiiras

12.01.2014 16:44:48

Pohja

75 g Kadett-juustoraastetta (12 %)
1,25 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
200 g kevyt kermaviiliä (2 %)
1 rkl öljyä

Täyte

1 punainen paprika
1 sipuli
300 g broilerileikkelettä
nippu persiljaa (osa valmiin piiraan päälle)
200 g Viola-valkosipulituorejuustoa (2 %)
2 dl ruoka 5 % rypsiöljystä (Valio)
2 munaa
2 tl pizzamaustetta
mustapippuria

Sekoita juustoraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää kermaviili ja öljy ja vaivaa tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Kuutioi paprika ja hienonna sipuli. Kypsennä paprika paistinpannulla. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja kuullota hetken aikaa. (Kypsentämisen voi tehdä öljyn sijaan vesitilkassa.)

Pilko broilerileikkele ja hienonna persilja (halutessasi säästä persiljaruusukkeita piiraan koristeluun). Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

Huom!
Koska pohjataikina ei sisällä juurikaan rasvaa, se palaa/kuivuu reunoilta helpommin. Jätä siis taikina levittämättä reunoille tai suojaa pinta hyvin paiston aikana.

Lähde: Kinuskikissa

Kevyt broileri-kasvispiiras

Avainsanat: kevyt, broileri, kasvis, piiras, piirakka

Kommentoi 0 kommenttia

Välimeren piiras

12.01.2014 16:37:50

25-30 palaa, uunipellillinen

Pohja

300 g margariinia tai voita
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä

Täyte

200 g salaattijuustoa kuutioina TAI 3 pkt mozzarellajuustoa
vihreitä oliiveja maun mukaan
200 g kirsikkatomaatteja TAI 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1 paahdettu, kuoreton paprika paloiteltuna TAI tuore paprika
1 ruukku basilikaa silppuna
4 munaa
4 dl ruokakermaa
4 dl juustoraastetta

Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paloittele pinnalle salaattijuusto tai mozzarella, ripottele oliivit (joita voit halutessasi paloitella).

Lisää kokonaiset tai puolitetut kirsikkatomaatit tai aurinkokuivatut tomaatit hienonnettuna, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteiden päälle.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Lähde: Hellapoliisi

Välimeren piiras

Avainsanat: välimeren, piiras, piirakka

Kommentoi 0 kommenttia

Sieni-kasviswokki

12.01.2014 16:33:45

1 rs (200 g) herkkusieniä, siitakesieniä tai suppilovahveroita
1 (100 g) sipuli
2-3 (n. 250 g) porkkanaa
0,5 (n. 150 g) purjoa
2 valkosipulinkynttä
300 g kiinankaalia
1-2 rkl öljyä
0,25 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl öljyä
1 ps (200 g) maissia (pakaste)
1,5 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 tl perunajauhoa
0,5 dl tuoretta meiramia hienonnettuna
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Viipaloi puhdistetut sienet. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi lanteiksi. Halkaise, huuhdo ja leikkaa purjo viipaleiksi. Hienonna valkosipulit ja suikaloi kiinankaali.

Kaada sienet kylmälle pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes neste irtoaa ja kiehuu pois. Lisää rasva ja sipuli. Paista, kunnes sipuli pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.

Kuumenna rasva tilavassa paistokasarissa ja lisää porkkanaviipaleet. Vokkaa niitä sekoittaen 2-3 minuuttia. Lisää maissit, purjosuikaleet, valkosipuli ja kiinankaali. Jatka kypsentämistä, kunnes kasvikset pehmenevät hiukan.

Yhdistä sipulit ja sienet kasvisten joukkoon. Lisää tyhjälle pannulle kylmä vesi, soijakastike ja perunajauhot. Kuumenna kastike sekoittaen, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Sekoita kastike kasvisten kanssa ja kuumenna.

Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa wokki keitetyn kokojyväriisin kanssa.

Lähde: Ruoka Pirkka

Sieni-kasviswokki

Avainsanat: sieni, kasvis, wokki

Kommentoi 0 kommenttia

Kermainen avokadopasta

12.01.2014 16:30:18

2 annosta

200 g täysjyväspagettia
vettä
suolaa
2 syöntikypsää avokadoa
250 g kirsikkatomaatteja
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g Arla Apetina Rucola & Pesto -tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa 15 %
1 dl raastettua parmesan-juustoa
0,25 tl cayennepippuria
2 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria
suolaa

Laita suola ja spagetit kiehuvaan veteen ja valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä välin kastike. Hienonna sekä sipuli että valkosipulinkynnet. Puolita kirsikkatomaatit. Laita kattilaan oliiviöljyä ruokalusikallinen sekä sipulit ja tomaatit. Hauduta pieni hetki. Lisää tuorejuusto, ruokakerma, parmesaanijuusto, puolikkaan sitruunan mehu sekä mausteet ja sekoita. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokadot kuoressaan ja kaiverra palat lusikan avulla kastikkeen joukkoon. Valuta kypsät spagetit ja sekoita ne saman tien kastikkeen sekaan. Tarjoa avokadopasta heti. Voit ripotella valmiiden annosten päälle vielä parmesaanijuustoraastetta.

Lähde: Arla Ingman

Kermainen avokadopasta

Avainsanat: kermainen, avokado, pasta

Kommentoi 0 kommenttia

Suklainen kuivakakku

12.01.2014 16:26:09

noin 15 viipaletta

2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
4 tl kaakaojauhetta
3 dl piimää tai maustamatonta jugurttia
1 dl margariinia sulatettuna

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet, lisää piimä ja jäähdytetty sula margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan. Paista uunissa noin tunti ja kumoa kakku jäähtyneenä.

Säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.

Lähde: Myllyn Paras (Piimäkakku)

Suklainen kuivakakku

Avainsanat: suklaa, kuivakakku, piimäkakku

Kommentoi 0 kommenttia

Aurajuusto-kanaburgerit, itsetehty majoneesi ja kirpeä salaatti

12.01.2014 16:21:16

aurajuustoa
täysjyväsämpylöitä
tomaattia
jääsalaatin lehtiä

Majoneesi

2 kananmunaa
1 tl dijon-sinappia
1-2 rkl sitruunamehua
merisuolaa
mustapippuria
1,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl rypsiöljyä
(3 valkosipulinkynttä)
(halutessasi valkoista balsamicoa)

Salaatti

5 retiisiä
puolikas omena
1 tomaatti
10 cm pala kurkkua
1 kevätsipulin varsi
salaatinlehtiä

Salaatinkastike

oliiviöljyä
valkoista ja punaista balsamicoa
merisuolaa
mustapippuria

Broilerpihvit

broilerin naturelleja rintafileitä (n. 500 g)
chiliä
3 valkosipulinkynttä
merisuolaa
mustapippuria

Tee majoneesi

HUOM: ota majoneesin ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Riko kananmunat korkean ja kapean astian pohjalle (esim. tuoppi). Lisää mausteet, sitruunanmehu ja sinappi munien päälle ja lopuksi varovasti öljy. Paina sauvasekoitin tuopin pohjalle ja pidä se siellä samalla kun käynnistät sen. Kun koostumus alkaa muuttua, voit pikku hiljaa nostaa sekoitinta ylöspäin. Jos haluat valkosipulimajoneesia, lisää vielä murskattua valkosipulia. Lorautin itse vahingossa liikaa balsamicoa, joten paikkasin sitä hunajalla, eikä lopputulos ollut lainkaan hassumpi.

Tee salaatti

Pilko salaattiainekset kulhoon ja sekoita salaattikastikkeen ainekset pienessä astiassa. Kaada kastike salaatin sekaan ja sekoita.

Paista broilerpihvit

Mausta kanafileet astiassa: hiero valkosipulit, chili ja mausteet lihan pintaan ja anna niiden olla hetki huoneenlämmössä. Paista kuumalla pannulla.

Leikkaa aurajuustosta siivuja ja käytä niitä molemmin puolin kuumalla pannulla niin, että ne sulavat hieman.

Kokoa burgerit

Laita leivät paahtimeen tai voileipägrilliin lämpenemään. Voitele sitten ala- ja yläkansi majoneesilla ja lisää alakannen päälle salaattia ja tomaattiviipaleita. Aseta kanafile ja sulanutta Aurajuustoa sekä yläkansi vielä siihen päälle. Nostele burgerin kylkeen vielä salaattia.

Lähde: Vihreässä Keittiössä

Aurajuusto-kanaburgerit, itsetehty majoneesi ja kirpeä salaatti

Avainsanat: aurajuusto, broileri, kana, burgeri, hampurilainen, majoneesi, salaatti

Kommentoi 0 kommenttia