www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Äidin paremmat perunaleivokset

14.10.2009 11:40:34

(16 kpl)

Ainekset:

Kääretorttulevy

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

Lisäksi

1 ps (120 g) taloussuklaarouhetta
100 g voita
1/2 dl (21 g) kaakaojauhetta
1/2 dl vadelmahilloa
1 dl (60 g) tomusokeria
2 rkl rommia tai 1 tl nestemäistä rommiesanssia

Koristeluun

suklaaströsseliä

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Levitä taikina pellille, noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa mikrossa. Sulata myös voi. Hienonna kääretorttulevy monitoimikoneessa. Lisää suklaa ja voi. Pyöräytä koneella muutama kierros. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja rommi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa.

Leivo taikina tangoksi ja jaa 16 yhtä suureen osaan. Pyörittele soikeiksi leivoksiksi. (Halutessasi voit tehdä pyöreitä ja puolet pienempiä leivoksia suupaloiksi.) Kieritä leivokset suklaaströsseleissä ja nosta paperivuokiin. Paina veitsellä kolme viivaa leivoksen pintaan. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.

Lähde: Pirkka.fi

Äidin paremmat perunaleivokset

Avainsanat: perunaleivokset

Kommentoi 2 kommenttia

Värikäs munakas

14.10.2009 11:36:00

2 kananmunaa
loraus maitoa
puolikas paprika
3 siivua aurinkokuivattuja tomaatteja
juustoraastetta
aromisuolaa
basilikaa
voita paistamiseen

Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Paloittele paprika ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista munakas kauniin ruskeaksi voissa. Ripottele paprika- ja tomaattipalat munakkaan päälle juustoraasteen, aromisuolan ja basilikan kera. Anna juuston sulaa. Nauti raikkaan salaatin kera.

Värikäs munakas

Avainsanat: munakas

Kommentoi 0 kommenttia

Kantarellirisotto

14.10.2009 11:29:09

Ainekset:

200 g kantarelleja
1 sipuli
9 dl vettä
1 kasviliemikuutio
2 rkl voita
3 dl risotto-riisiä
mustapippurirouhetta
2 dl parmesanjuustoa raastettuna

Pinnalle:

kuivattua persiljaa
parmesanjuustoa raastettuna

Puhdista ja viipaloi kantarellit. Silppua sipuli. Kuumenna vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio.

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää joukkoon sipulisilppu ja sienet.

Kaada kattilaan kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia.

Mausta risotto parmesaanijuustoraasteella ja rouhitulla mustapippurilla.

Ripottele pinnalle runsaasti persiljasilppua. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi korvata osan vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä.

Kantarellirisotto

Avainsanat: kanttarelli, kantarelli, risotto

Kommentoi 1 kommenttia

Kanttarellipannukakku

14.10.2009 11:24:50

Ainekset

Pannukakku

6 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
6 dl maitoa
50 g sulatettua voita
2 tl leivinjauhetta
suolaa
kourallinen pilkottuaa basilikaa
kourallinen pilkottua persiljaa

Pinnalle

½ pkt pekonia
½ litraa kantarelleja
1 keltasipuli
pinnalle tuoretta persiljaa pilkottuna

Valmistus

Valmista pannukakku. Sekoita maito ja kananmunat. Sekoita joukkoon voi ja jauhot sekä yrtit ja suola. Paista pellillä tai uunivuoassa 175 asteessa 30-40 minuuttia.

Pilko sipuli, kantarellit ja pekoni. Paista pannulla sipuleita hetki, lisää kantarellit ja pekoni. Paista kypsäksi. Laita kantarellipaistos pannukakun päälle, koristele persiljasilpulla. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Lähde: Herrankukkaron perjantairesepti

Kanttarellipannukakku

Avainsanat: kanttarelli, pannukakku

Kommentoi 0 kommenttia