www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Kookos-lime-kaurakeksit

14.10.2012 10:06:53

35 keksiä

Ainekset:

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
125 g voita
1,5 dl sokeria
puolikas kookospähkinä tai vaihtoehtoisesti 0,5 dl kookoshiutaleita
2 limeä

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Raasta yksi limenkuori ja tuoreen puolikkaan kookospähkinän hedelmäosa (vaihtoehtoisesti voit käyttää kaupan kookoshiutaleita n. 0,5 dl). Purista kahden limenmehut mukaan silppuun.

Vatkaa voi ja sokeri toisiinsa, lisää muna edelleen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja pieneksi silpuksi raastetut limenkuoret, kookospähkinäsilppu ja limenmehu.

Nostele leivinpaperilla peitetylle pellille lusikalla taikinanokareita. Kypsennä keksit vaaleanruskeiksi (n. 15 min) 175-asteisessa uunissa.

Lähde: Kotikokki.net

Kookos-lime-kaurakeksit

Avainsanat: kookos, lime, kaura, keksit

Kommentoi 0 kommenttia

Voisilmäpullat

14.10.2012 10:02:23

16 kpl

Valmistusaineet
2,5 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte
75 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
(n. 1 dl mantelirouhetta)

Voiteluun
kananmunaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä pulliksi; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.

Tee pullien keskelle syvennykset sormella. Voitele pullat munalla. Lisää koloihin n. 1 tl voita + 1/2 tl sokeria + 1/2 tl vehnäjauhoja. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12-15 min tai kunnes kypsiä.

(Suurenna tarvittaessa koloja ja lisää vielä 1 tl mantelirouhetta jokaiseen pullaan.)

Lähde: Valion reseptit

Voisilmäpulla

Avainsanat: voisilmäpulla

Kommentoi 0 kommenttia

Miilunpolttajan spagetti

03.10.2012 19:36:02

4 annosta

Ainekset:

350 g spagettia
1 paketti (140 g) suomalaista pekonia tai chorizo-makkaraa
2 munaa
1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kolme sipulia
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g) Valio pastajuusto raastetta

Laita spagetti kiehuvaan, merisuolalla maustettuun veteen. Keitä se juuri ja juuri kypsäksi. Ota keitinvedestä 1 dl talteen, valuta ja huuhtele spagetti.

Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi tai hienonna makkara. Paista suikaleita tilavassa paistokasarissa tai pinnoitetussa kattilassa keskilämmöllä, kunnes ne ovat rapeita.

Sekoita kulhossa munat, ruokakerma, mustapippuri ja 2 dl juustoraastetta. Kaada spagetti pekonin joukkoon. Lisää 1 dl keitinvettä sekä munaseos. Kuumenna seosta puuhaarukoilla nostellen, kunnes munaseos alkaa hyytyä.

Jätä ruoka mehevän kosteaksi. Ripota pinnalle loput juustoraasteesta sekä mustapippuria myllystä. Tarjoile heti.

Lähde: Valion reseptit

Miilunpolttajan spagetti

Avainsanat: miilunpolttajan, spagetti, pekoni, kananmuna

Kommentoi 0 kommenttia

Kaikkien kehuma omenapiirakka & vaniljakastike

03.10.2012 19:29:42

Omenapiirakka

12 annosta

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

Sulata rasva tai käytä pullomargariinia. Sekoita kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, jotta taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

Paista 200 asteessa n. 30 min.

Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Vaniljakastike

4 annosta

4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko

Vatkaa kylmä maito, muna ja perunajauhot kattilassa niin, että munan rakenne rikkoutuu täysin. Lisää tässä vaiheessa myös vaniljatanko, jos käytät sitä vaniljasokerin sijaan.

Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee ja pulpahtaa kerran. Älä anna kiehua!

Siirrä kattila kylmään veteen, lisää sokeri. Hämmennä silloin tällöin, kunnes kastike jäähtyy niin, ettei enää polta kättä. Lisää vaniljasokeri.

Lähde: Kotikokki.net

Kaikkien kehuma omenapiirakka

Avainsanat: omenapiirakka

Kommentoi 0 kommenttia