www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Herkkulaatikko

25.11.2008 16:07:24

Ainekset:

400 g jauhelihaa (luomu)
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
1/2 tl pizzamaustetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilipippurijauhetta
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
1-2 valkosipulinkynttä

1 sipuli
1 rkl voita tai margariinia
2 dl riisi-ohraa tai tummaa riisiä
4 dl vettä
1 tl suolaa

2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
200 g kinkkusulatejuustoa

juustoraastetta (esim. emmental)

Paista jauheliha pannulla ja mausta. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja hienonnettu valkosipuli.

Silppua sipuli ja kuullota se kevyesti kattilassa voissa tai margariinissa. Lisää joukkoon riisi sekä vesi ja hauduta puolikypsäksi.

Sekoita sulatejuusto kermamaitoon. Vinkki! Ota sulatejuusto hetkeksi huoneenlämpöön ja sekoita siihen ensin pieni määrä kermamaitoa, niin saat juuston sekoittumaan paremmin. Lisää sitten loput kermamaidosta. Voit lämmittää seosta myös mikrossa.

Kaada riisi-sipuliseos voideltuun korkeareunaiseen uunivuokaan ja kaada riisien päälle kerma-juustoseos.

Levitä seuraavaksi vuokaan jauheliha- tomaattiseos ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Herkkulaatikko

Avainsanat: herkkulaatikko, jauheliha, riisi, laatikko

Kommentoi 0 kommenttia

Tertun pannari

25.11.2008 15:56:43

Ainekset:

3 kananmunaa (luomu)
1 l maitoa
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi löysäksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle korkeareunaiselle uunipellille. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Herkuttele mansikoiden kera!

Tertun pannari

Avainsanat: pannari, pannukakku

Kommentoi 0 kommenttia

Broilerisalaatti

25.11.2008 15:52:51

Ainekset:

maustamattomia broilerinfileitä 1 file/syöjä
ruukkusalaattia
tammenlehväsalaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
Chili Explosion maustetta (Santa Maria)

Mausta broilerinfileet ja paista ne uunissa tai pannulla kypsiksi. Anna hieman jäähtyä. Asettele lautaselle salaatit, tomaatit ja kurkkua. Viipaloi broilerinfilee ja nosta se salaatin päälle.

Broilerisalaatti

Avainsanat: broileri, salaatti

Kommentoi 0 kommenttia

Jauhelihapizza

21.11.2008 20:44:34

Pohja:

valmispohja tai itse tehty

Täyte:

400 g jauhelihaa (luomu)
tomaattikastiketta
1 prk ananaspaloja
3 tomaattia
suolaa
pizzamaustetta
basilikaa
juustoraastetta
(sinihomejuustoa)

Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Laita pizzapohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja jauhelihaa. Mausta suolalla ja pizzamausteella. Lisää päälle tomaatit ja ananaspalat. Ripottele päälle hieman kuivattua basilikaa. Kuorruta juustoraasteella ja lisää maun mukaan murennettua sinihomejuustoa. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 min. Herkuttele!

Jauhelihapizza

Avainsanat: pizza, jauheliha

Kommentoi 0 kommenttia

Kinkkukastike

21.11.2008 14:07:38

Ainekset:

200 g kinkkusuikaleita
200 g herkkusieniä
sipuli
2 dl ruokakermaa
timjamia

Paloittele sienet ja sipuli. Paista niitä pannulla kunnes sienistä on haihtunut nestettä ja sipulit ovat pehmeitä. Lisää kinkkusuikaleet ja ruokakerma. Anna hautua muutama minuutti. Mausta timjamilla. Tarjoile tumman spagetin tai pastan kanssa.

Kinkkukastike

Avainsanat: kinkku, herkkusieni, kastike, spagetti, pasta

Kommentoi 0 kommenttia

Pekoni-homejuusto-broilerifileet

19.11.2008 14:51:50

Ainekset:

4 kpl maustamattomia broilerin fileitä
1 pkt pekonia
4 palaa sinihomejuustoa
broilerimaustetta

Mausta broilerin fileet broilerimausteella. Laita sinihomejuustopala fileen sisään ja kääri rullalle. Kierrä 1-2 pekoniviipaletta rullan ympärille. Paista fileitä uunivuoassa 175 asteessa noin 1 tunti. Tarjoile riisin ja raikkaan salaatin kera.

Pekoni-homejuusto-broilerifileet

Avainsanat: broileri, file, pekoni, homejuusto

Kommentoi 3 kommenttia

Mustikkapiirakka

17.11.2008 18:44:25

Pohja

valmista murotaikinaa (pakaste)

Täyte

200 g mustikoita (pakaste tai tuore)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Sulata pohja ohjeen mukaan, voitele piirakkavuoka ja painele pohja tasaisesti vuoan pohjalle. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään. Lisää pohjan päälle mustikat ja kaada päälle kermaviili-munaseos. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 min. Herkuttele!

Mustikkapiirakka

Avainsanat: mustikka, piirakka, muropohja, kermaviili

Kommentoi 3 kommenttia

Lihamureke ja uunijuurekset

17.11.2008 18:37:54

Lihamureke

400 g jauhelihaa (luomu)
1 prk kermaviiliä
1 ps sipulikeittoa
2 kananmunaa (luomu)
1 valkosipulin kynsi

Sekoita sipulikeitto kermaviiliin ja anna turvota 10 min. Lisää jauheliha, kananmunat ja valkosipuli. Voitele uunivuoka tai laita pohjalle leivinpaperia. Kaada taikina vuokaan ja muotoile siitä murekepötkö. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 min.

Uunijuurekset

3 porkkanaa
2 perunaa
punasipuli
paprika
öljyä
suolaa ja pippuria tai valmista peruna- tai kasvismaustetta

Kuori ja paloittele porkkanat, perunat ja sipuli. Paloittele paprika. Lisää uunivuoan pohjalle vähän öljyä. Lisää juurespalat ja paprika vuokaan. Mausta ja lisää hieman öljyä. Paista 200 asteessa noin 35-45 min, kunnes juurekset ovat kypsiä. Kääntele noin puolessa välissä paistamista.

Lihamureke ja uunijuurekset

Avainsanat: lihamureke, uunijuurekset

Kommentoi 0 kommenttia

Tomaatti-vuohenjuustosalaatti

13.11.2008 10:16:42

Herkullinen salaatti alku- tai pääruoaksi.

Ainekset:

aurinkokuivattuja tomaatteja
kirsikkatomaatteja (tai tavallisia)
tomaattihilloketta
hunajalla valeltua vuohenjuustoa grillattuna
paahdettuja pinjansiemeniä
salaattia

Asettele salaatti ja tomaatit kauniisti lautaselle. Paista hunajalla valeltuja vuohenjuustopaloja uunissa grillivastuksella 255 C noin 5 min. Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla. Lisää salaatin joukkoon.

Tomaatti-vuohenjuustosalaatti

Avainsanat: tomaatti, vuohenjuusto, salaatti

Kommentoi 0 kommenttia

Sosekeitto

13.11.2008 10:08:32

Sopiva ruoka kylmien ja tuulisten syysiltojen lämmikkeeksi. Sosekeittoon voi käyttää porkkanan, perunan ja sipulin lisäksi mm. bataattia, kesäkurpitsaa, lanttua... Jos haluat keitosta paksumpaa, vähennä vettä ennen soseuttamista.

Ainekset:

puoli kattilaa vettä
5 porkkanaa
2 perunaa
sipuli
2 dl ruokakermaa
kasvisliemikuutio
mustapippuria ja rakuunaa

Paloittele kasvikset. Laita ensin kiehumaan porkkanat ja sipuli. Lisää jonkin ajan kuluttua perunat. Keitä kypsäksi ja soseuta. Lisää ruokakerma ja mausteet. Nauti tuoreen leivän kanssa.

Sosekeitto

Avainsanat: porkkana, sose, keitto

Kommentoi 1 kommenttia

Lohikeitto

10.11.2008 00:10:01

Pidän lohesta joten lohikeitto on yksi lempikeittojani. Tämä on ihan peruskotiruokaa eli erittäin yksinkertaista tehdä ja melko edullistakin, varsinkin jos perunoita ja porkkanoita löytyy omasta kellarista.

Ainekset:

6-8 perunaa
2-3 porkkanaa
pussi herne-maissi-paprikaa
kasvisliemikuutio
10 maustepippuria
puoli kattilaa vettä
n. 400 g lohta (tuore tai pakaste)
2 dl ruokakermaa

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Laita ensin kiehumaan perunat ja hetken päästä porkkanat. Keitä noin 10 min. Lisää herne-maissi-paprika, kasvisliemikuutio ja maustepippurit. Keitä vielä noin 5-10 min ja kokeile, että perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Kuutio lohi ja lisää se ruokakerman kanssa keittoon. Keitä vielä noin 5 min ja tarkista maku.

Lohikeitto

Avainsanat: lohi, keitto

Kommentoi 0 kommenttia

Ranskalainen sipulikeitto

09.11.2008 23:56:07

Päätin kokeilla tätä reseptiä vaikka en mikään suuri sipulin ystävä olekaan. Tämä oli kuitenkin maistuvaa ja sopii hyvin esim. alkuruoaksi. Resepti on Pirkan nettisivuilta.

(4 annosta, á 100 g)

Ainekset:

n. 500 g sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä tai voita
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
(1 dl valkoviiniä)
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta timjamia (käytin kuivattua, voi laittaa vähemmän)
4 viipaletta vehnäpaahtoleipää
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini. Liuota joukkoon liemikuutio ja anna hautua puolisen tuntia.

Mausta pippurilla ja timjamilla, tarkista maku. Jaa keitto neljään uuninkestävään annoskulhoon.

Paahda leivät ja nosta ne keiton pinnalle, lisää päälle juustoraaste ja kuorruta keittoa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Sipulikeitto

Avainsanat: sipuli, keitto

Kommentoi 0 kommenttia

Perunaletut ja possunfileet

09.11.2008 19:44:21

Tämä resepti on Perjantai Kokilta bongattu, kun perunamuusia jäi edelliseltä päivältä jäljelle ja en sitä viitsinyt roskiinkaan heittää. Niinpä etsin uusiokäyttöreseptiä ja törmäsin tähän.

4 dl perunamuusia
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
rasvaa paistamiseen

Sekoita ainekset keskenään ja paista niistä sopivan ruskeita lettuja pannulla. Tarjoa esim. possunfileiden lisukkeena.

Perunaletut

Avainsanat: peruna, letut, muusi

Kommentoi 0 kommenttia

Herkkusienirisotto

09.11.2008 19:32:51

Heippa kaikille,

Päätinpä perustaa oman ruokablogin, koska tykkään kokkailla ja myös valokuvaus on yksi intohimoistani, joten miksipä ei ottaa kuvia herkullisista ruoka-annoksista. Samalla tulee kiinnitettyä enemmän huomiota asetteluun ja siinä onkin vielä parantamisen varaa.

Ensimmäinen reseptini on herkkusienirisotto, joka on vallan hyvän makuista ja helppoa tehdä. Resepti on poimittu Pirkan nettisivuilta.

(4 annosta)

Ainekset:

1 rs (200 g) herkkusieniä
1 sipuli
9 dl vettä
1 kanaliemikuutio (itse käytin kasviliemikuutiota)
2 rkl voita (itse käytin juoksevaa margariinia)
3 dl risotto-riisiä
mustapippurirouhetta
2 dl parmesanjuustoa raastettuna

Pinnalle:

ruohosipulia (itse käytin kuivattua persiljaa)
parmesanjuustoa raastettuna

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Silppua sipuli. Kuumenna vesi ja murenna joukkoon kanaliemikuutio.

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää joukkoon sipulisilppu ja sienet.

Kaada kattilaan kuumaa kanalientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia.

Mausta risotto parmesaanijuustoraasteella ja rouhitulla mustapippurilla.

Ripottele pinnalle runsaasti ruohosipulisilppua. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi korvata osan vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä.

Herkkusienirisotto

Avainsanat: herkkusieni, risotto, parmesanjuusto

Kommentoi 0 kommenttia