www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Porsaanfileetä ja ananasta

08.11.2011 11:16:57

4 annosta

4 paksua ananasviipaletta
600 g porsaanfileetä
1 tl suolaa
1/2 tl vastajauhettua mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl palmusokeria tai ruskeaa sokeria
2 rkl riisietikkaa tai mietoa valkoviinietikkaa
1 dl ananasmehua
3 rkl maapähkinäöljyä
2 laakerinlehteä
jäävuorisalaattia

Kuori ananas ja leikkaa kova keskusta pois. Huuhdo porsaanfilee, painele kuivaksi, poista nahka ja kalvot ja leikkaa poikkisyin noin sentin paksuisia viipaleita.

Nuiji viipaleet kevyesti lihanuijalla ja sekoita joukkoon suola, pippuri, vehnäjauhot, soijakastike, palmusokeri, riisietikka ja ananasmehu. Peitä kannella ja marinoi jääkaapissa vähintään tunti.

Kuumenna maapähkinäöljy pannussa tai vokissa ja paista liha nopeasti. Kaada marinadi joukkoon ja lisää laakerinlehdet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä noin 3 minuuttia. Käännä lihaviipaleet ja lisää ananasviipaleet. Jatka kypsentämistä ilman kantta vielä 3 minuuttia, kunnes kastike on saonnut.

Annostele salaatinlehdille ja tarjoa riisin kanssa.

Lähde: Parhaat reseptit Thaimaa

Porsaanfileetä ja ananasta

Avainsanat: porsaan, possun, file, ananas, riisi

Kommentoi 0 kommenttia

Thaimaalainen katkarapukeitto ja kierteiset juustotangot

08.11.2011 11:10:13

Kookosmaito tekee tästä keitosta ihanan pehmeää!

Katkarapukeitto

oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä murskattuna
2 shalottisipulia hienonnettuna
1 tl sambal oelek-chilitahnaa
4 dl tomaattimehua
6 dl kookosmaitoa
vaaleaa maizena-suurustetta paketin ohjeen mukaan
250-300 g katkarapuja
yrttisuolaa
hienonnettua korianteria

Freesaa sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää chili. Lisää tomaattimehu ja kookosmaito. Kiehauta. Lisää maizena. Maistele ja mausta tarvittaessa yrttisuolalla. Lisää katkaravut ja korianteri juuri ennen tarjoilua, etteivät katkaravut sitkisty!

Kierteiset juustotangot

1 pkt valmiita voitaikinalevyjä
1 kananmuna
emmental-mozzarella juustoraastetta

Leikkaa sulanut voitaikinalevy neljään osaan. Voitele suikaleet kananmunalla molemmin puolin ja kieritä juustoraasteessa. Kierrä molemmista päistä hieman, että tangoista tulee "löysät spiraalit" ja paista 225 asteessa 12-15 min.

Lähde: Neljän tähden illallinen

Thaimaalainen katkarapukeitto ja kierteiset juustotangot

Avainsanat: thaimaalainen, katkarapu, keitto, juusto, tangot

Kommentoi 1 kommenttia

Jauhelihalasagne Annan tapaan

08.11.2011 10:55:00

Annoksia: 4-6
Valmistusaika: noin 1,5 tuntia, josta uunissa 50 min.

9 lasagnelevyä

Jauhelihakastike

1 rkl voita
450 g paistijauhelihaa
150 g palvikinkkua
3 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
2 tl oreganoa
2-3 tl basilikaa
1 tl timjamia
1/2 dl chilikastiketta
5 dl tomaattimehua
1 lihaliemikuutio

Juustokastike

1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus valkopippuria
1 pussi (150 g) ruoka- tai pastajuustoa

Sulata voi pannulla. Lisää jauheliha, kuutioitu kinkku sekä sipulit ja valkosipulit hienonnettuna. Ruskista kevyesti. Lisää mausteet.

Kaada pannulle tomaattimehu. Murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna sekoitellen noin 5 min.

Valmista juustokastike: mittaa jauhot pinnoitettuun kattilaan (esim. teflon). Kaada joukkoon maitoa ohuena "nauhana" samalla koko ajan muovivispilällä sekoittaen. Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausteet. Sekoita kunnes juusto on sulanut.

Laita lasagnevuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Lisää päälle kerroksittain lasagnelevyjä, juustokastiketta ja taas jauhelihakastiketta. Jatka näin, kunnes kaikki ainekset on käytetty.

Kypsennä 175 asteessa uunin keskiosassa 50 min. Jos pinta saa liikaa väriä, aseta päälle leivinpaperi tai alumiinifolio paiston loppuvaiheessa.

Anna ruoan vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Lähde: Aloittelevan Amorin Keittokirja

Avainsanat: jauheliha, lasagne

Kommentoi 0 kommenttia