www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Avokadopasta

25.11.2012 14:05:22

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Lähde: HS.fi Ruoka

Avokadopasta

Avainsanat: avokado, pasta

Kommentoi 0 kommenttia

Valkosuklaakakku ja mansikkasose

14.11.2012 19:14:03

Pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ympärysmitaltaan n. 25 cm. Paista 175 asteessa n. 20-25 min. Anna jäähtyä.

Päälle:

150 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2-3 tl vaniljasokeria tai yhden vaniljatangon sisus
5 liivatelehteä

Sulata suklaa. Lisää vähän jäähtyneenä tuorejuuston joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vaahto suklaa-juustoseokseen. Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto varovasti käännellen edellä valmistettuun seokseen. Liota liivatteita vedessä, kuumenna tilkka vettä, lisää liivatteet, sekoita ja lisää varovasti seokseen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele esim. mansikkalohkoilla.

Valmista lisäkkeeksi mansikkakastiketta noin 400 g pakastemansikkaa ja tomusokeria maun mukaan. Aja mansikat ja sokeri pehmeäksi soseeksi tehosekoittimessa.

Lähde: Neljän tähden illallinen

Valkosuklaakakku

Avainsanat: valkosuklaakakku

Kommentoi 1 kommenttia

Porkkanakakku

14.11.2012 19:06:55

Kakkupohja

8 dl (hienoa) porkkanaraastetta (4-5 isoa luomuporkkanaa)
1,5 dl mantelirouhetta (80 g)
0,5 dl kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl ruokokidesokeria
4 (luomu) kananmunaa
1 prk ananasmurskaa (227 g)
2 dl rypsiöljyä
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus

400 g maustamatonta Philadelphiaa
2 dl tomusokeria
1,5 rkl sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, mausteet, kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 55-65 min. Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle. Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Lähde: Patalintu

Porkkanakakku

Avainsanat: porkkanakakku

Kommentoi 0 kommenttia

Poronkäristys

14.11.2012 19:02:07

750 g poronkäristyslihaa
3 dl vettä
100 g voita
suolaa
mustapippuria

Kuumenna paistokasari ja sulata siinä rasva. Lisää lihaviipaleet vähitellen ruskistumaan. Kaada joukkoon vesi ja hauduta kannen alla noin 1,5 tuntia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa perunasoseen ja puolukoiden kanssa.

Poronkäristys

Avainsanat: Poronkäristys

Kommentoi 0 kommenttia

Chili-suklaamuffinssit

14.11.2012 18:56:07

1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl chiliä
100 g tummaa suklaata
1-2 chilipalkoa
1 dl rypisöljyä
1 dl kahvia
1 dl maitoa

Keitä kahvi ja anna jäähtyä. Rouhi suklaa. Pese chilipalot ja poista siemenet. Silppua chilit.

Vaahdota sokeri ja munat. Siivilöi keskenään sekoitetut kuiva-aineet sokeri-munavaahtoon, lisää myös muut aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin.

Uunissa 200 astetta n. 15 min.

Lähde: Koirankarvoja mausteena

Chili-suklaamuffinssit

Avainsanat: chili, suklaa, muffinssi, muffini

Kommentoi 0 kommenttia

Tonnikala-makaronivuoka

14.11.2012 18:52:35

Ainekset:

400 g täysjyvämakaronia
2 purkkia tonnikalaa vedessä
3 sipulia
valkosipulia
2 dl ruokakermaa
3 dl maitoa
2 munaa
200 g juustoraastetta
parmesaanijuustoa pinnalle

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Pilko sipulit ja paista niitä pannulla hetki. Sekoita ruokakerma, maito ja munat. Raasta parmesaanijuusto. Kun makaronit ovat valmiit (jätä mieluummin hiemannapakoiksi kuin ihan pehmeiksi), kaada makaronit vuokaan ja sekoita joukkoon tonnikala, sipulit ja juustoraaste. Lisää muna-maitoseos ja ripottele päälle runsaasti parmesaanijuustoa. Laita uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi.

Lähde: Ratula

Tonnikala-makaronivuoka

Avainsanat: tonnikala, makaroni, vuoka

Kommentoi 0 kommenttia