www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Mustikkapiirakka á la Eija

15.02.2011 17:03:01

Pohja:

1 kananmuna
5 ml Hermesetas makeutusnestettä (= 0,5 dl makeutusjauhetta/sokeria)
1 dl maitoa
80 g voisulaa
50 g vehnälesettä
40 g soijajauhoja
10 g pellavarouhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa ja kanelia

Täyte:

250 g paksua jugurttia (esim. partaäijää)
250-300 g mustikoita
3 kananmunaa
makeutusainetta/sokeria maun mukaan

Sekoita ensin pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten loput ainekset. Voitele piirakkavuoka voilla ja jauhota tarvittaessa vehnäleseillä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa noin 15 min.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää esipaistetun pohjan päälle. Laita piirakka vielä uuniin noin 20 minuutiksi.

Mustikkapiirakka á la Eija

Avainsanat: mustikkapiirakka, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia

Kasvispiirakka

06.02.2011 17:59:02

Tässä on hyvä piirakka tarjottavaksi kasvisruuan ystäville, mutta maistuu tämä kyllä varmasti lihansyöjillekin! :-)

Pohja:

200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vettä

Täyte:

1 sipuli
1 paprika
12 kirsikkatomaattia
150 g ruohosipulituorejuustoa
0,75 dl ruokakermaa
3 munaa
3 tl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
mustapippuria
yrttimausteita, esim. pizzamaustetta, kirveliä, oreganoa
ripaus chilijauhetta
ripaus aromisuolaa

Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Esipaista pohjaa 10 min.

Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia pannulla pienessä määrässä rasvaa tai vettä. Viipaloi kirsikkatomaatit 3-4 osaan. Sekoita tuorejuusto ja kerma. Saat ne keskenään parhaiten sekaisin lisäämällä kermaa pienissä erissä tuorejuustoon. Lisää joukkoon kananmunat, jauhot, juustoraaste, mausteet, tomaatit ja sipuli-paprikaseos.

Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä 20-25 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Lähde: Kinuskikissa

Kasvispiirakka

Avainsanat: kasvispiirakka

Kommentoi 1 kommenttia

Omenakakku

06.02.2011 17:55:26

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
3 omenaa
korppujauhoja

Sekoita sokeri ja sula margariini. Lisää munat yksitellen ja vatkaa samalla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Paloittele omenat ja lisää taikinaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Lähde: Anna-Leena Härkönen, Taikinaterapiaa

Omenakakku

Avainsanat: omena, kakku, kuivakakku

Kommentoi 0 kommenttia

Vuohenjuustolasagne

06.02.2011 17:51:54

4 annosta

500 g lampaanjauhelihaa
oliiviöljyä
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl tomaattipyreetä
4 rkl chilikastiketta
2 dl lihalientä
suolaa ja mustapippuria
1 iso munakoiso
2 purkkia ranskankermaa
200 g vuohenjuustoa (chévreä)

Kuumetta uuni 225 asteeseen. Ruskista lihaa muutama minuutti oliiviöljyssä paistinpannussa. Kuori ja silppua sipuli ja hiennonna valkosipuli; sekoita molemmat huolellisesti lihan joukkoon. Lisää timjami, tomaattipyree, chilikastike ja lihaliemi ja anna porista 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa munakoiso pitkittäin viipaleiksi.

Sekoita kulhossa ranskankerma ja murusteltu vuohenjuusto ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Lusikoi puolet jauhelihasta uuninkestävän vuoan pohjalle. Levitä päälle muutama munakoisoviipale ja kerros juustokastiketta. Lisää loput jauhelihasta ja peitä munakoisoviipaleilla ja juustokastikkeella. Paista lasagnea noin 30 minuuttia ja tarjoa maukkaan tomaattisalaatin kera.

Lähde: 100 helppoa ja hyvää GI-ruokaa

Vuohenjuustolasagne

Avainsanat: vuohenjuusto, lasagne, vähähiilihydraattinen, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia