www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Feta-kasvispasta

17.02.2013 14:04:55

kahdelle

1 kesäsipuli
puolikas kesäkurpitsa
puolikas keltainen paprika
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pkt fetakuutioita + niiden öljyä
aurinkokuivattuja tomaatteja
kapriksia
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
nauhapastaa kahden hengen tarpeisiin
punaviinietikkaa
rouhittua mustapippuria, suolaa, Lämmintä Sisiliaa

Silppua sipuli varsineen, paloittele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuumenna pannulla liraus öljyä ja freesaa sipuli, kesäkurpitsa ja paprika siinä kevyesti. Lisää joukkoon keitetty pasta, tomaatit, fetakuutiot, silputut aurinkokuivatut tomaatit ja kaprikset. Silppua joukkoon tuore basilika. Kuumenna nopeasti ja lisää joukkoon fetojen öljymarinadia, punaviinietikkaa ja mausteita maun mukaan. Tarjoa heti.

Lähde: Pippurimylly

Feta-kasvispasta

Avainsanat: feta, kasvis, pasta

Kommentoi 0 kommenttia

Kana-couscous

17.02.2013 14:01:12

Marinadi broilerinfileille:

4 broilerinfileetä

0,5 dl öljyä tai sitruunaöljyä
puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tl suolaa
valkopippuria
1 tl currymaustetta
1 tl sweet chili -kastiketta
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl raastettua inkivääriä
2-4 valkosipulinkynttä

Sekoita marinadin ainekset esim. pussiin ja lisää joukkoon broilerinfileet. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Paista fileet pannulla ja tarjoile couscoussalaatin kera.

Couscoussalaatti:

2 dl couscousia
2 dl kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl herneitä
1 paprika
1 punasipuli
2 tomaattia
2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
2 rkl sitruunamehua
valkopippuria ja suolaa

Kiehauta kasvisliemi, lisää 2 rkl oliiviöljyä ja couscous. Anna kiehahtaa, sekoita hyvin ja peitä astia nopeasti kannella. Anna couscousin turvota 10 minuuttia. Pilko paprika, sipuli, tomaatit ja minttu. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella pippuria. Laita jääkaappiin jäähtymään, jotta maut tasoittuvat. Tarkista maku ennen tarjoilua.

Lähteet: Kotiliesi (marinadi) ja Kariniemen (couscoussalaatti)

Kana-couscous

Avainsanat: kana, broileri, couscous, salaatti

Kommentoi 0 kommenttia

Parhaimmat mokkapalat

17.02.2013 13:53:02

Tein ystävänpäivänä mokkapaloja. Näistä tuli tosiaan parhaimpia mokkapaloja, mitä olen ikinä maistanut. Nam!

Pohja:

5 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

1 tl suolaa
2,5 dl vettä
200 g margariinia
3-4 rkl kaakaojauhetta

1 dl piimää
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon 1 dl piimää ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.

Kuorrute:

100 g margariinia
2 rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria

Kiehauta aineet ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan vahvuista levitettäväksi piirakan päälle. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus jähmettyy.

Lähde: Haaveena Kahvila

Parhaimmat mokkapalat

Avainsanat: mokkapalat

Kommentoi 0 kommenttia

Kvinoa-liha-kasvispata

17.02.2013 13:48:34

700 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 chiliä
5-6 porkkanaa
5 valkosipulinkynttä
puolikas kesäkurpitsa
2 dl vettä
1 dl kvinoaa
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria myllystä

Silppua sipuli. Pilko chilit, porkkanat, valkosipulinkynnet ja kesäkurpitsa paloiksi. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan (2 dl vettä, 1 dl kvinoaa, 15 min). Paista jauheliha sipulin ja valkosipulin kanssa pannussa. Lisää vesi ja porkkanapalat. Anna hautua kannen alla 5 min. Lisää chilit ja kesäkurpitsan palat. Mausta. Anna hautua vielä 5-10 min, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää lopuksi kvinoa ja sekoita.

Lähde: Kotikokki.net (mukailtu)

Kvinoa-liha-kasvispata

Avainsanat: kvinoa, liha, kasvis, pata

Kommentoi 0 kommenttia

Pienet ohrasämpylät

10.02.2013 18:38:58

Alkuperäinen ohje on kauraleseistä, mutta taikinassa voi käyttää kaurahiutaleita tai muita haluamiansa hiutaleita tai leseitä. Itse käytin ohrahiutaleita.

50-60 kpl


8 dl vettä
50 g hiivaa
7 dl ohrahiutaleita
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
0,5 dl pullomargariinia tai öljyä
n. 12 dl hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)

Liuota murustettu hiiva kädenlämpöiseen veteen, vatkaa sekaan ohrahiutaleet, sokeri ja suola. Lisää n. 10 dl hiivaleipäjauhoja ja alusta hyvin. Lisää rasva ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikina hyvin, mutta jätä se pehmeäksi, jolloin sämpylöistäkin tulee pehmeitä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.

Kaada taikina leivinpöydälle, hiero ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Leivo tangoiksi ja jaa pieniksi sämpylöiksi. Nosta joko sellaisenaan tai palloiksi pyöritettyinä pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota n. 30 minuuttia ja paista 225-asteessa 8-10 minuuttia uunin keskiosassa.

Anna jäähtyä kunnolla ja pakkaa sopivan kokoisiin pusseihin. Pidä jonkin aikaa jääkaapissa ennen pakastamista. Ota juhlien aikaan sämpylöitä aina tarpeen mukaan, sillä ne ovat tuoreimmillaan heti sulattuaan.

Lähde: Myllyn Paras

Pienet ohrasämpylät

Avainsanat: ohra, kaura, sämpylät

Kommentoi 0 kommenttia

Herkullinen kantarellipiirakka

10.02.2013 18:33:57

Tästä tuli nimensä mukaisesti herkullista!

Pohjataikina:

3 dl perunasosetta (normaalipaksuista)
1 dl ohrajauhoja
1 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl yrttisuolaa
1 dl juoksevaa margariinia tai voita

Leivitykseen:

voita tai margariinia
korppujauhoja

Kantarellitäyte:

1 rkl margariinia tai öljyä
0,5 l kantarelleja tai muita syötäviä sieniä
2-3 sipulia
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1-2 dl juustoraastetta (Emmental)
1-2 tl yrttisuolaa
0,75 tl valkopippuria

Sekoita pohjataikinan ainekset. Muusina voit käyttää tähteeksi jäänyttä perunamuusia tai tehdä muusin jauheesta tätä varten. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Esipaista pohjaa 10 min 200-asteisen uunin keskitasolla.

Valmista sillä aikaa täyte paistamalla kantarellit ja silputut sipulit pannussa. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muut täytteen ainekset keskenään.

Ota esipaistettu piirakkapohja pois uunista. Levitä sille paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista kunnes piirakka on kauniin värinen, n. 20-30 min, riippuen piirakkavuoan laakeudesta.

Lähde: Myllyn Paras

Herkullinen kantarellipiirakka

Avainsanat: kantarelli, piirakka

Kommentoi 0 kommenttia

Tomaattinen kalakeitto

10.02.2013 18:29:08

Itse ohjeessa ei ollut muuta kuin kalaliemen määrä, joten jouduin vähän itse soveltamaan kalan, perunoiden ym. määriä.

400 g pakastekalaa
200 g katkarapuja
400 g tomaattimurskaa
1 l kalalientä
2 valkosipulin kynttä
puolikas purjo
5-6 perunaa
4-5 porkkanaa
1 fenkoli
merisuolaa
valkopippuria

Keitä kalaliemi. Lisää joukkoon peruna, fenkoli, valkosipulin kynnet puolitettuina ja porkkana. Anna niiden pehmetä. Lisää sitten purjo, kalat ja mausteet. Kun kala on kypsää, lisää tomaattimurska. Anna hautua 20-30 min kansi rakosillaan, jotta maku tiivistyy.

Lähde: MTV3.fi

Tomaattinen kalakeitto

Avainsanat: tomaattinen, kalakeitto

Kommentoi 0 kommenttia

Kaurahiutalerieska

10.02.2013 18:24:27

Uunipellillinen todella hyvää rieskaa!

6 dl kaurahiutaleita
2,5 dl hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
1,5 tl suolaa
1 tl soodaa
6 dl piimää
50 g voita sulatettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Levitä taikina uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

Lähde: Myllyn Paras

Kaurahiutalerieska

Avainsanat: kaurahiutale, rieska

Kommentoi 0 kommenttia