www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Kanapata

09.02.2014 18:30:19

6 annosta

1 rkl öljyä
n. 550 g broilerin filettä
1 iso sipuli
1 kesäkurpitsa
200 g tuoreita herkkusieniä
1 tlk ananasta liemineen
1 tkl tomaattimurskaa (chilimaustettua)
300 g porkkanaa (tai muita kasviksia)
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl broilerimaustetta
0,5-1 kasvisliemikuutio
suolaa (juustokuminaa, chiliä)
10-20 oliivia
(rusinoita, aurinkokuivattua tomaattia, valkosipulia...)

Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi. Ruskista palat öljyssä.

Lisää pilkottu sipuli, kesäkurpitsa, herkkusienet ja viipaloitu porkkana. Kääntele hetki öljyssä.

Lisää mausteet, tomaattimurska ja ananas liemineen. Hauduta kannen alla noin 30 minuuttia. Sekoita vain pari kertaa, etteivät kasvikset muhennu.

Lisää lopuksi oliivit ja tarkista maku.

Tarjoa lisänä tuoretta yrttisilppua, tuoretta leipää tai vaikkapa jogurttikastiketta ja riisiä.

Lähde: Ruokailmiö

Kanapata

Avainsanat: kana, broileri, pata

Kommentoi 0 kommenttia

Taivaallista linssikeittoa

09.02.2014 18:22:17

6 annosta

2 rkl luomuvoita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä jauheena
0,5 maustemittaa cayennemausteseosta
2-3 tl laatusuolaa (esim. Himalaja)
400 g tomaattimurskaa
400 g chilitomaattimurskaa
1,1 l vettä
3 dl punaisia linssejä kuivana
2 dl luomukermaa/kaurakermaa

Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita ne mausteiden sekä voin kanssa kattilaan. Kuullota lyhyesti, älä anna ruskistua! Lisää vesi ja tomaattimurskat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää linssit.

Kun keitto on kiehunut 30 min, lisää kerma. Keitä vielä noin 5-10 min.

Lähde: Lily.fi

Taivaallista linssikeittoa

Avainsanat: linssi, keitto

Kommentoi 0 kommenttia

Tiikerikakku

09.02.2014 18:17:51

20 palaa

200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
0,5 dl kaakaojauhetta (tummaa)
0,5 dl maitoa

Voitele ja jauhota korppujauhoilla kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Kaada vuokaan tumma taikina ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina.

Nostele taikinaa lusikalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Lähde: Ruoka Pirkka

Tiikerikakku

Avainsanat: tiikerikakku, kuivakakku

Kommentoi 0 kommenttia

Rukiiset sämpylät

09.02.2014 18:15:27

20 sämpylää

5 dl vettä
50 g hiivaa
0,5 dl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl siirappia tai 1 rkl sokeria
4 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja pyöräytä jauhoissa. Kohota sämpylät pellillä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia koosta riippuen.

Lähde: Yhteishyvä

Rukiiset sämpylät

Avainsanat: rukiinen, sämpylä

Kommentoi 0 kommenttia

Kaali-jauhelihapyttipannu

09.02.2014 18:12:46

4 annosta

Ainekset

1 rs (400 g) jauhelihaa
(n. 400 g) kaalia
1 (300 g) kesäkurpitsa
1-2 (150 g) porkkanaa
1 (100 g) sipuli
2 rkl sinappia
2 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl suolaa
0,75 tl mustapippuria
(1-2 dl vettä)
4 kananmunaa
2 tl öljyä

Lisäksi

aioli valkosipulimajoneesia
valkosipulikurkkuja

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Suikaloi tai raasta kuoritut porkkanat. Hienonna kuorittu sipuli.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää pannulle kaali, porkkanat ja sipuli. Paista muutama minuutti ja lisää kesäkurpitsat.

Mausta sinapilla, oreganolla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Paista, kunnes kasvikset ovat kypsiä. (Lisää tarvittaessa vettä.)

Paista kananmunat häränsilmiksi ja nosta ne pyttipannun päälle. Tarjoa lisäksi aiolia ja lohkottuja valkosipulikurkkuja.

Lähde: Ruoka Pirkka

Kaali-jauhelihapyttipannu

Avainsanat: kaali, jauheliha, pyttipannu

Kommentoi 0 kommenttia

Kevyt banaanikakku

09.02.2014 18:08:39

Ainekset

2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1,5 dl luomuruokosokeria
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua kardemummaa

3-4 kunnolla kypsää banaania (reilu 300 g kuorittuma)
0,75 dl rypsiöljyä
2 dl piimää
2 kananmunaa

Vuokaan

1 rkl voita
kauraleseitä

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja mausteet.

Survo toisessa kulhossa banaanit soseeksi (sauvasekoittimella) ja lisää joukkoon rypsiöljy, piimä ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä nesteseos jauhoihin varovasti käännelleen. Sekoita mahdollisimman vähän.

Kaada taikina voideltuun ja leseillä jauhotettuun vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kumoa sitten. Anna jäähtyä täydin vuoalla peitettynä.

Lähde: Ruokailmiö

Kevyt banaanikakku

Avainsanat: kevyt, banaani, kuivakakku

Kommentoi 0 kommenttia

Broileripaistos

09.02.2014 18:05:06

5 annosta

400 g marinoituja broilerisuikaleita
6 perunaa (n. 600 g)
1 sipuli
1 bataatti (n. 300 g)
200 g fetajuustoa kuutioina
10 viipaletta aurinkokuivattua tomaattia
2 dl ruokakermaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl basilikaa
0,5 tl oreganoa

Paista broilerisuikaleet kevyesti pannulla. Kuori ja suikaloi perunat, sipuli ja bataatti. Valuta fetajuusto. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kerman joukkoon suola ja mausteet. Laita uunivuokaan kerroksittain kasvissuikaleita, broilerisuikaleita, fetajuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Lähde: Yhteishyvä

Broileripaistos

Avainsanat: bataatti, broileri, broilerin suikaleet, feta, fetajuusto, kana, paistos

Kommentoi 0 kommenttia

Suklaatäytekakku

09.02.2014 17:59:03

Herkullista kakkua jälleen miehen synttäreille. :-)

15 annosta


Pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

2 appelsiinin mehu (n. 1,5 dl)

Täyte

1 prk (2 dl) kuohu- tai vispikermaa
100 g tummaa suklaata
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
2-3 rkl sitruunanmehua tai 2-3 rkl konjakkia
2-3 banaania

Kuorrutus

2-3 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl sokeria

Pinnalle

suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä tai suklaarusinoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunanmehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt appelsiinimehulla. Viipaloi kuoritut banaanit. Levitä pohjalevylle viipaloituja banaaneja ja niiden päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja levitä sen päälle loput banaaniviipaleet ja täyte. Nosta päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Anna kakun maustua viileässä mielellään yön yli kevyen painon alla.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele suklaamanteleilla ja - hasselpähkinöillä.

Lähde: Ruoka Pirkka

Suklaatäytekakku

Avainsanat: suklaa, täytekakku

Kommentoi 1 kommenttia

Tapenade eli oliivitahna

09.02.2014 17:53:25

1 prk (n. 235/113 g) mustia kivettömiä oliiveja
1 rkl kapriksia
1 tl timjamia
0,5 tl mustapippuria
puolikas yksikyntinen valkosipuli
3 rkl oliiviöljyä

Hienonna monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella oliivit, kaprikset sekä mausteet tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi valuttaen oliiviöljy samalla sekoittaen.

Tarjoile oliivitahna esim. tuoreen maalaisleivän tai patongin kanssa.

Lähde: Meanwhile in Longfield..

Tapenade eli oliivitahna

Avainsanat: tapenade, oliivitahna

Kommentoi 0 kommenttia