www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Porkkana-grahamsämpylät

03.03.2009 23:28:54

20 kappaletta

5 dl maitoa
1,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
9 dl grahamjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
500 g porkkanasosetta
75 g margariinia

Sekoita suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Lisää noin desi jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää grahamjauhoja ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon porkkanasose ja margariini. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 min. Vaivaa ilmakuplat pois ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota vielä 30 min liinan alla. Voitele sämpylät vedellä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 min.

Porkkana-grahamsämpylät

Avainsanat: porkkana, graham, sämpylä

Kommentoi 0 kommenttia

Tosi helppo nakkiborssi

03.03.2009 23:21:55

(5 annosta)

1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 ps (á 250 g) kasvissuikaleita (pakaste)
200 g pieniä punajuuria
1/2 dl punajuuritölkin lientä
1 pkt (300 g) grillinakkeja
1/2 tl timjamia
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

1 tlk (200 g) raejuustoa

Kiehauta vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiot. Lisää jäiset kasvissuikaleet, suikaloidut punajuuret ja punajuuritölkin liemi. Keitä noin 5 minuuttia.

Lisää viipaloidut nakit ja mausta. Kiehauta ja tarkista maku. Tarjoa keitto raejuuston kanssa.

Lähde: Mitä tänään syötäisiin

Tosi helppo nakkiborssi

Avainsanat: nakkiborssi, nakkikeitto

Kommentoi 0 kommenttia

Porkkanainen feta-pinaattipiirakka

03.03.2009 23:18:46

(8 annosta)

Pohja:

1/2 pkt (á 500 g) Pirkka Luomu -porkkanasosetta
1 dl juoksevaa margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Täyte:

2 ps (á 150 g) pakastepinaattia
1 tlk (385 g) salaattijuustokuutioita suolavedessä (fetajuustoa)
1/2 tlk (á 200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 tl oreganoa

Pinnalle:

3 tomaattia
1/2 tl oreganoa
n. 1 1/2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmista ensin täyte. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna valutetut salaattijuustokuutiot haarukalla. Hienonna myös aurinkokuivatut tomaatit, sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinaatin joukkoon.

Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. (Sekoita leivinjauhe ja suola ensin pieneen jauhomäärään.) Painele pohja voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjalle ja koristele pinta viipaloiduilla tomaateilla. Ripottele pinnalle oreganoa ja juustoraastetta. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Lähde: Mitä tänään syötäisiin

Porkkanainen feta-pinaattipiirakka

Avainsanat: feta, pinaatti, piirakka

Kommentoi 0 kommenttia