www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Kesäkurpitsalasagne I

29.03.2010 13:46:08

Ainekset:

400 g sika-nauta jauhelihaa
1 tölkki tomaattimurskaa
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
1 tl pizzamaustetta
1 liha-/kasvisliemikuutio

1-2 kesäkurpitsaa
150 g mozzarellajuustoa
1 dl ruokakermaa

Jauhelihakastike valmistetaan kuten perinteistä lasagnea tehtäessä, eli ruskista jauheliha, sipulit ja valkosipulit sekaan, tomaattimurska kyytiin ja mausteita maun mukaan.

Ladotaa kerroksittain vuokaan ohuiksi renkaiksi leikatun kesäkurpitsan kanssa. Puoli purkkia eli noin desi kermaa huljutellaan koko komeuden päälle ja kuorrutetaan juustoraasteella.

Uunissa 175 astetta noin 45 min - tunti. Kannattaa paistamisen loppuvaiheessa peittää vaikkapa foliolla, ettei juusto pala.

Maistuu parhaalta sitten kun on hiukan saanut vetäytyä, eli heti uunista otettaessa on kovin nestemäistä.

Lähde: Karppaus.info

Kesäkurpitsalasagne

Avainsanat: kesäkurpitsa, lasagne, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia

Broilerigratiini

29.03.2010 13:40:31

Ainekset:

450 g kukkakaalia
450 g parsakaalia
350 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 prk sipulin makuista Créme bonjour cuisinea
2 dl ruokakermaa
2 rkl oliiviöljyä
150 g emmentaljuustoraastetta
1 tl currya
1 tl garam masalaa
suolaa
mustapippuria

Kuumenna paistinpannulla puolet oliiviöljystä. Lisää curry ja garam masala ja annan niiden paahtua hetki, älä kuitenkaan anna mausteiden palaa. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne lähes kypsäksi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Voitele uunivuoka öljyllä. Laita vuokaan kaalit ja broilerisuikaleet. Sekoita Créme bonjour ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan. Voit lisätä vielä tähän suolaa ja pippuria jos haluat.

Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Lisää sen jälkeen juustoraaste ja paista vielä vartin verran tai kunnes juustoraaste on sulanut.

Lähde: Karppaus.info (mukailtu)

Broilerigratiini

Avainsanat: broileri, gratiini, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia

Ranskalaiset lantusta

02.03.2010 15:55:25

Ainekset:

pala lanttua
oliiviöljyä
mausteita (suolaa, pippuria, yrttejä)

Leikkaa lantut siivuiksi ja poista siivuista kuoret. Pilko lanttusiivut ranskalaisten kokoisiksi tikuiksi. Marinoi itse haluamillasi mausteilla maustetussa öljyssä ja paista uunissa pellillä aluksi 220 °C 20 min ja alenna tämän jälkeen lämpötila 160 °C ja paista vielä 25 min.

Lähde: Karppaus.info

Ranskalaiset lantusta

Avainsanat: ranskalaiset, ranskikset, lanttu, karppaus, karppaaja

Kommentoi 1 kommenttia

Suklaa-kookoskakku

02.03.2010 15:48:07

Ainekset:

100 g voita
300 g suklaata
2 dl kookoskermaa
5 munaa
100 g kookosjauhoa tai -hiutaleita
50 g mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja suklaa (mikrossa tai vesihauteessa). Sekoita siihen kookoskerma ja lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Paista 180 C noin 40 minuuttia, eli kypsäksi.

Lähde: Karppaus.info

Suklaa-kookoskakku

Avainsanat: suklaa, kookos, kakku, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia