www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Rahkapiirakka

24.04.2011 16:31:32

Maukas kahvileipä.

4 annosta

2 dl rahkaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl Hermesetasta

Sekoita aineet keskenään. Voitele vuoka voilla tai kookosrasvalla. Jauhota kookos- tai muilla hiutaleilla. Paista 150 asteessa (mielellään kiertoilmassa) vajaa tunti. Laita päälle reilusti kanelia.

Vinkki: Voit koristella piirakan myös persikkaviipaleilla.

Lähde: Karppaus.info

Rahkapiirakka

Avainsanat: rahkapiirakka, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia

Intialainen kanapata

24.04.2011 16:28:07

Tämä maukas pataruoka muuttuu vielä paremmaksi, kun se saa seisoskella pari päivää jääkaapissa. Valmista siis heti tupla-annos ja ota seuraavana päivänä evääksi töihin tai pane pakkaseen. Jos haluat padasta ruokaisampaa ja hiilihydraattipitoisempaa, voit lisätä siihen purkillisen kikherneitä.

4 annosta

4 broilerin rintafileetä
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni kukkakaali
oliiviöljyä
1 rkl currya
2 tl juustokuminaa (jeeraa)
1 tölkki tomaattimurskaa
8 dl kana- tai kasvislientä
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä

Lisäkkeeksi: kreikkalaista tai turkkilaista (maustamatonta) jogurttia

Paloittele broilerinfileet, kuori ja silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Jaa kukkakaali sopivankokoisiksi annospaloiksi. Lorauta paistinpannuun tai pataan vähän oliiviöljyä ja ruskista siinä broilerinpaloja, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.

Lisää sipuli, valkosipuli, curry ja juustokumina ja sekoita hyvin. Kumoa joukkoon tomaattimurska ja kana- tai kasvisliemi ja jätä kiehumaan hiljakseen noin 15 minuutiksi. Lisää kukkakaali ja anna porista vielä pari minuuttia. Kylvä päälle paahdettuja auringonkukansiemeniä.

Tarjoa kyytipoikana kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jogurttia.

Lähde: 100 helppoa ja hyvää GI-ruokaa

Intialainen kanapata

Avainsanat: intialainen, kanapata, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia

Siemenleipä/-rieska

06.04.2011 18:12:13

Maukas leipä karppaajalle.

8 annosta

2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
3-4 rkl paksua jogurttia
2 tl leivinjauhetta
3dl siemeniä, jauheita, jauhoja (esim. 2 rkl ruisjauhoja, 2 dl auringonkukansiemeniä, 0,5 dl pellavarouhetta ja 1-2 rkl vehnälesettä)
loraus oliiviöljyä
loraus vettä
1 tl suolaa tai maun mukaan

Sekoita munat, juustoraaste ja jogurtti tasaiseksi. Sekoita keskenään jauheet, jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola. Lisää muna-juusto-jogurttiseokseen jauhot ja sekoita.

Lämmitä uuni n. 200 asteeseen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi levyksi. Taikina on löysähköä, lusikoitavaa. Laita uuniin ja paista kypsäksi n. 20 min. Leikkaa leipä 4x4 paloiksi, yhteensä 16 palaa.

Lähde: Karppaus.info

Siemenleipä/-rieska

Avainsanat: siemenleipä, rieska, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia