www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Jauhelihapitat

07.04.2013 17:09:41

6 annosta

400 g naudan paistijauhelihaa
0,5 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
ripaus chilijauhetta

1 ps jääsalaattia
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
1 syöntikypsä avokado
0,5-1 prk salaattijuustokuutioita

pitaleipiä

Kastike

puolikas kurkku
1 tlk kermaviiliä
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria

Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se. Huuhdo salaatti. Viipaloi tomaatit ja kuorittu sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikan avulla kuoresta. Viipaloi avokado. Valuta salaattijuustokuutiot.

Raasta ja valuta kurkku kastiketta varten. Sekoita kurkkuraaste kermaviilin joukkoon ja mausta kastike valkosipulilla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Leikkaa pitaleivät auki taskuiksi ja lämmitä esimerkiksi paahtimessa. Täytä pitaleivät jauhelihaseoksella, kasviksilla, salaattijuustolla ja kastikkeella.

Lähde: Ruoka Pirkka

Jauhelihapitat

Avainsanat: jauheliha, pitaleipä

Kommentoi 0 kommenttia

Värikäs kookos-broilerikeitto

07.04.2013 17:02:59

4 annosta

400 g broilerin rintafileetä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g porkkanaa
400 g perunaa
1 rkl öljyä
2 rkl punaista thai-currytahnaa
6 dl vettä
suolaa
400 g kookosmaitoa
0,5 ruukkua korianteria

Leikkaa broilerifileet paloiksi. Kuori ja pilko sipuli, valkosipulinkynnet, porkkanat ja perunat.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulikuutiot ja kuullota 3 minuuttia. Lisää muut kasvikset ja currytahna. Paista sekoitellen toiset 3 minuuttia. Lisää vesi ja suolaa maun mukaan.

Keitä 10 minuuttia. Kaada kattilaan kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi. Lisää paloiteltu broileri ja keitä vielä 5 minuuttia, tai kunnes broileri kypsyy. Hienonna korianteri keiton pinnalle.

Lähde: Ruoka Me Naiset

Värikäs kookos-broilerikeitto

Avainsanat: kookos, broileri, keitto

Kommentoi 0 kommenttia

Liha-perunasoselaatikko

07.04.2013 16:58:51

6 annosta

Perunasose

n. 15 kpl (1,5 kg) perunoita
vettä
3 dl maitoa
(1 tl suolaa)
1 rkl margariinia tai voita
0,5 dl ruohosipulisilppua

Jauhelihaseos

1 rs (400 g) naudan jauhelihaa
1 sipuli
0,5 rkl öljyä
2 tl pizzamaustetta
(1/2 tl suolaa)

Pinnalle

1 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Lohko pestyt ja kuoritut perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia vedessä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää vähitellen kiehuva maito. Mausta margariini- tai voinokareella ja ruohosipulilla. Lisää halutessasi suolaa.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Mausta seos pizzamausteella ja halutessasi suolalla.

Voitele iso uunivuoka. Kaada vuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi porkkana-ananasraasteen kanssa.

Ruoka Pirkka

Liha-perunasoselaatikko

Avainsanat: liha, perunasose, laatikko

Kommentoi 0 kommenttia

Angry birds -kakku

07.04.2013 16:55:03

Synttärikakku 1 v. tyttärelleni. :-)

Pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 tlk (à 2 dl) vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 tl sitruunankuorta raastettuna
n. 2 dl vadelmahilloa

Kostutus

1 dl vedellä laimennettua sitruunamehua

Kuorrutus

n. 400 g vihreää marsipaania
1 (20 g) Fazer lakritsipatukka
tomusokeria
vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla, vanilliinisokerilla ja sitruunankuoriraasteella. Leikkaa kakku neljään osaan, mutta leikkaa päälimmäinen osa ohuemmaksi kuin muut.

Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunanmehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Täytä muut välit samalla tavalla. Painele kakun reunoja hieman alemmaksi, jotta kakusta tulee hieman pyöreä. Levitä täytettä ohuesti myös kakun pinnalle.

Pehmennä marsipaania käsissä vaivaten. Kauli marsipaani kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Voit käyttää apuna vehnäjauhoja tai tomusokeria. Leikkaa levy pyöreäksi lautasen (halkaisija noin 32 cm) avulla. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle ja painele marsipaani tiiviisti kakun reunoja vasten. Leikkaa reunat tasaiseksi terävällä veitsellä. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa.

Muotoile marsipaanista possulle kärsä ja korvat. Leikkaa lakusta ohuita viipaleita korviin, kärsään ja silmiin. Lakritsiviipaleita voit muotoilla isommaksi kaulimella tai käsin painelemalla ja pienemmäksi saksilla leikkaamalla. Leikkaa lakritsista myös kulmakarvat possulle. Sekoita tilkka vettä pieneen määrään tomusokeria. Tee tomusokerikuorrutteella possulle silmät.

Lähde: Ruoka Pirkka

Angry birds -kakku

Avainsanat: angry birds, kakku

Kommentoi 0 kommenttia

Perinteiset jauhelihapihvit

07.04.2013 16:48:47

12 kappaletta

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaviiliä
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
(valkosipulinkynsi)
1 tl paprikajauhetta
500 g jauhelihaa

Sekoita korppujauho ja neste kulhossa. Hienonna sipuli ja lisää joukkoon. Jos haluat pehmeää ja mietoa sipulia, hauduta sitä hetki pannulla öljyssä tai sellaisenaan mikroaaltouunissa. Lisää kanamuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pihvejä. Tee 8 suurta tai 14 keskikokoista pihviä uunipellille. Kypsennä pihvit 225 asteessa 15 minuuttia.

Lähde: Yhteishyvä

Perinteiset jauhelihapihvit

Avainsanat: perinteinen, jauheliha, pihvi

Kommentoi 0 kommenttia

Ruisnapit savunautatäytteellä

07.04.2013 16:45:27

150 g savunautaa
0,5 tuubia (n. 100 g) voileipäpikkelssiä
0,5 prk kermaviiliä
1 prk pippurituorejuustoa
1 paprika

Hienonna savunauta. Sekoita muut ainekset keskenään. Lisää liha tahnan joukkoon.

Laita seos paksuun pakastepussiin/pursotuspussiin ja purista ruisnappien päälle. Lisää päälle pari kuutiota/suikaletta paprikaa.

Lähde: Mau!kas ruokablogi

Ruisnapit savunautatäytteellä

Avainsanat: ruisnappi, savunauta, täyte

Kommentoi 0 kommenttia

Tomaattinen tonnikalarisotto

07.04.2013 16:41:01

2 prk tonnikalaa
1 sipuli
7 dl vettä
2 dl tomaattikastiketta
2 rkl voita
3 dl risotto-riisiä
mustapippuria
suolaa
2 dl parmesanjuustoa raastettuna

Pinnalle: parmesanjuustoa raastettuna

Silppua sipuli. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon tomaattikastike ja suolaa maun mukaan.

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää joukkoon sipulisilppu.

Kaada kattilaan kuumaa tomaattilientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15-20 minuuttia.

Lisää tonnikala. Mausta risotto parmesaanijuustoraasteella ja rouhitulla mustapippurilla.

Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.

Tomaattinen tonnikalarisotto

Avainsanat: tomaattinen, tonnikala, risotto

Kommentoi 0 kommenttia