www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Kinkkukiekot

29.06.2009 18:32:04

iso yhtenäinen levy lehtitaikinaa
1/2 purkkia vihreää pestoa
150 g kinkkukuutioita/-suikaleita
50-100 g juustoraastetta

kananmunaa voiteluun

Kaulitse lehtitaikinasta ohut levy. Lisää päälle tasaisesti pestoa, kinkkukuutiota ja juustoraastetta. Kääri rullalle ja leikkaa noin 1,5 cm paksuisia paloja. Laita palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele reunat kananmunalla. Paista kiekkoja uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa illanistujaisissa tai kahvin kera.

Kinkkukiekot

Avainsanat: kinkkukiekot

Kommentoi 0 kommenttia

Focaccia

29.06.2009 18:26:05

Pohja:

3 dl vettä
1/2 tl suolaa
25 g hiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Pinnalle:

10-15 kpl kirsikkatomaatteja tai tomaatteja puolittuina lohkoina
200 g mozzarellapalloja
20 kpl kivettömiä oliiveja
suolaa

Voiteluun:

oliiviöljyä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 1/2-1 tuntia.

Halkaise kirsikkatomaatit, painele ne kohonneeseen taikinaan mozzarellapallojen ja oliivien kanssa. Voitele leipä oliiviöljyllä, ripottele pinnalle suolaa.

Paista focacciaa 225 asteessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea. Paloittele ja tarjoa lämpimänä.

Lähde: Hellapoliisi

Focaccia

Avainsanat: focaccia

Kommentoi 0 kommenttia

Ruokaisa kasviskeitto

29.06.2009 18:19:31

10 annosta

2-3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
4 perunaa
1/2 varhaiskaalia
1 kesäkurpitsa
1 purjosipuli
öljyä
2 l kasvislientä
500 g tomaattimurskaa
1 tlk (400/265 g) veteen säilöttyjä kikherneitä tai papuja
mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat ja lohko perunat. Huuhdo ja suikaloi varhaiskaali, kesäkurpitsa sekä purjosipuli.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää valkosipuli sekä purjosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää porkkanat, perunat, varhaiskaali, kasvisliemi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia.

Valuta kikherneet tai pavut ja lisää ne keiton joukkoon kuumenemaan. Mausta keitto maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Höystä keitto hienonnetulla tuoreella basilikalla.

Lähde: Seura-lehti

Kasviskeitto

Avainsanat: kasviskeitto

Kommentoi 0 kommenttia

Banaani-suklaamuffinit

01.06.2009 14:51:18

Ainekset:

4 kananmunaa (luomu)
1,5 dl sokeria
1 kypsä banaani
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Sisälle:

muutama pala suklaata

Koristeluun:

sulatettua suklaata
TAI
tomusokeria, kaakaojauhetta ja tilkka kahvia/maitoa sekoitettuna tasaiseksi
nonparelleja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaani ja lisää se vaahtoon kevyesti sekoittaen. Nostele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja lisää jokaiseen vuokaan keskelle 1/4-1/2 pala suklaata murrennettuna (vuokien koosta riippuen). Suklaa vajoaa taikinan sisään paistettaessa.

Paista muffineja 250 asteessa noin 5 minuuttia. Valuta jäähtyneille leivonnaisille sulatettua suklaata ja ripottele päälle halutessasi nonparelleja.

Banaani-suklaamuffinit

Avainsanat: banaani, suklaa, muffini, muffinssi

Kommentoi 2 kommenttia

Jauhelihakastike

01.06.2009 14:41:33

Ainekset:

400 g jauhelihaa (luomu)
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl tomaattikastiketta
puolikas kasvisliemikuutio
4 dl vettä
3 rkl Maizena-suurustetta
tuoretta basilikaa hienonnettuna

Silppua sipulit. Paista ne yhdessä jauhelihan kanssa pannulla. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon tomaattikastike, kasvisliemikuution puolikas ja hiennonnettu basilika. Sekoita Maizena veteen ja lisää joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 5 min. Tarjoa tumman pastan tai spagetin ja raikkaan salaatin kanssa.

Jauhelihakastike

Avainsanat: jauhelihakastike

Kommentoi 0 kommenttia

Jauhelihapihvit

01.06.2009 14:35:39

Ainekset:

400 g jauhelihaa (luomu)
1 rs (200 g) pippurituorejuustoa
1 dl vettä
3/4 dl korppujauhoja
1 punasipuli
1 kananmuna (luomu)
1 tl suolaa
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Sekoita tuorejuusto, vesi ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen.

Hienonna sipuli. Lisää sipuli, muna, suola, basilika ja jauheliha korppujauhoseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne pannulla tai grillaa kypsiksi. Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Tarjoa esimerkiksi uunijuuresten kanssa.

Lähde: Pirkka.fi (ohjetta muokattu)

Jauhelihapihvit

Avainsanat: jauhelihapihvit

Kommentoi 1 kommenttia