www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Punajuuripaistos

17.06.2010 17:42:43

4 annosta

Ainekset:

5 dl punajuurisuikaleita
pala purjoa hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa
2 dl kermaa
öljyä uunivuoan voiteluun

Voitele uunivuoka öljyllä. Asettele vuokaan punajuurisuikaleet ja hienonnettu purjo. Mausta suolalla ja rakuunalla. Lisää kermaa sen verran, että suikaleet jäävät juuri ja juuri näkyviin. Peitä paistos foliolla. Hauduta kypsäksi 160 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Lähde: Herrankukkaron perjantairesepti

Punajuuripaistos

Avainsanat: punajuuri, paistos

Kommentoi 1 kommenttia

Haukikeitto

07.06.2010 14:30:53

500 g vaalealihaista kalaa (ahven, hauki jne.)
15 uutta perunaa
5 uuden sadon porkkanaa
3 kevätsipulia
kourallinen tilliä
1,5 l vettä
2 rkl kalafondia
1 dl kuivaa valkoviiniä
merisuolaa myllystä
muutama kokonainen mustapippuri

Valmistele kala ruodottomaksi ja leikkele se suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele kasvikset tarvittaessa ja pilko ne. Keitä kasvikset kypsiksi kalaliemessä (vesi, fondi, pippurit ja viini sekä suola tarvittaessa). Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, lisää kalat. Kalat kypsyvät muutamassa minuutissa. Ripottele pinnalle tilliä ja tarjoa saaristolaisleivän tai ruisleivän ja maidon kera.

Lähde: Perjantaikokki.fi

Haukikeitto

Avainsanat: ahven, hauki, keitto

Kommentoi 0 kommenttia

Paistettu kaali

07.06.2010 14:27:17

500 g kaalia ohuina suikaleina
1 rkl voita
1 rkl öljyä
0,5 dl kuohu-/ruokakermaa (tai maun mukaan)
mustapippuria
suolaa

Paista kaali voi-öljyseoksessa läpikuultavaksi. Lisää kerma ja mausta. Voit käyttää kerman sijaan esim. Creme Bonjour -valmisteita, ainakin sipulin makuinen sopii tähän ruokaan mainiosti. Tarjoa lisukkeeksi kalalle tai lihalle.

Lähde: Karppaus.info

Paistettu kaali

Avainsanat: kaali, paistettu, lisuke, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia

Kermahaudutettua sipulia

07.06.2010 14:23:51

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1-2 dl (ruoka)kermaa
voita
öljyä
suolaa
mustapippuria
(sokeria)

Leikkaa sipulit viipaleiksi. Kuullota ne voi-öljyssä, älä ruskista. Kaada kermaa päälle ja hauduta sipulit pehmeiksi. Lisää kermaa tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hyppysellinen sokeria, se taittaa sipulin maun pehmeämmäksi. Sopii lisukkeeksi lihalle ja kalalle.

Lähde: Karppaus.info

Kermahaudutettua sipulia

Avainsanat: sipuli, haudutettu, lisuke, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia

Kukkakaalimuusi

07.06.2010 14:09:14

500 g kukkakaalia
2 rkl voita
0,5 dl maitoa

Keitä kukkakaali kypsäksi vedessä kattilassa. Kaada ylimääräinen vesi pois. Muussaa kukkakaalit survimella, lisää voi ja maito. Soseuta vielä lisää sauvasekoittimella. Tarjoa perinteisen perunamuusin tapaan kalan tai lihan lisukkeena.

Kukkakaalimuusi

Avainsanat: kukkakaali, muusi, muussi, lisuke, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia