www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Suklaa-tryffelikakku

29.07.2012 11:59:46

20 annosta

Pohja:

150 g tummaa leivontasuklaata
150 g meijerivoita tai leivontamargariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 tlk (420 g) aprikooseja sokeriliemessä
100 g tummaa leivontasuklaata
1,5 dl kuohukermaa

Kostutus:

1 dl vahvaa kahvia
0,5 dl konjakkia

Pinnalle:

0,5 dl kuohukermaa
100 g tummaa leivontasuklaata
1 tlk (420 g) aprikooseja sokeriliemessä tai tuoreita marjoja

Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kakku saa jäähtyä vuoassa noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.

Soseuta valutetut aprikoosit sauvasekoittimella. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu suklaa varovasti sekoittaen.

Kostuta alimmainen pohjalevy kahvi-konjakkiseoksella. Levitä päälle puolet aprikoosisoseesta ja puolet suklaa-kermaseoksesta. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku hyvin ja siirrä se jääkaappiin kostumaan. Pane päälle esimerkiksi muovinen leikkuulauta ja pieni paino. Anna kostua mielellään yön yli.

Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Ota kattila levyltä ja paloittele suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus ensin kakun reunoille ja lopuksi kakun päälle. Koristele esimerkiksi lohkotuilla aprikooseilla tai tuoreilla marjoilla.

Vinkki! Voit käyttää kakun kostutukseen pelkkää kahvia.

Lähde: Ruoka Pirkka

Suklaa-tryffelikakku

Avainsanat: suklaa, tryffeli, kakku

Kommentoi 0 kommenttia

Leilan hyvä banaanikakku

29.07.2012 11:54:29

1 dl kidesokeria
2 dl tomusokeria
150 g pehmeää voita
3 kypsää banaania
2 luomumunaa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl jauhettua kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
50 g saksanpähkinöitä
voita ja korppujauhoja

Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen. Vatkaa kidesokeri, tomusokeri ja pehmeä voi. Murskaa banaanit, sekoita ne taikinaan ja lisää munat. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti. Voitele ja jauhota 24 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa noin 30-35 minuuttia.

Lähde: Leila leipoo

Leilan hyvä banaanikakku

Avainsanat: banaanikakku

Kommentoi 0 kommenttia

Mokkapalatorttu

08.07.2012 19:59:28

10-12 annosta

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus:

3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
nonparelleja koristeluun

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita munavaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.

Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Irroita leivinpaperi.

Sekoita kahvista, margariinista, siivilöidystä kaakaojauheesta, tomu- ja vaniljasokerista kuorrutus.

Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle.

Levitä tortun päälle loppu kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.

Lähde: Yhteishyvä Ruoka

Mokkapalatorttu

Avainsanat: mokkapala, torttu

Kommentoi 1 kommenttia

Artisokkapestoleipäset

08.07.2012 19:56:50

8 annosta

1 vaalea leipä

Artisokkapesto:

1 prk (390/240 g) artisokansydämiä
0,5 sitruunaa
4 rkl parmesaaniraastetta
3 rkl oliiviöljyä
nippu tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valuta artisokista liemi. Raasta sitruunan kuori. Mittaa kulhoon peston kaikki ainekset ja soseuta sauvasekoittimella. Viipaloi leipä ja paahda viipaleet nopeasti grillissä tai uunissa. Nostele levitettä lämpimille leiville ja koristele basilikalla.

Lähde: Yhteishyvä Ruoka

Artisokkapestoleipäset

Avainsanat: artisokkapestoleipäset

Kommentoi 0 kommenttia

Lohipiirakka

08.07.2012 19:53:57

Pohja:

150 g voita
3 dl sämpyläjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Nypi jauhot rasvaan ja sekoita joukkoon vesi. Jos taikinasta tulee liian löysää, lisää hiukan jauhoja. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan kostein käsin.

Täyte:

500 g kypsää lohta
1 fenkoli
1 purjo
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl kermaa
3 kananmunaa
100 g juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
1 tl kuivattua timjamia

Hienonna lohi haarukkaa apuna käyttäen. Lohi voi olla savustettua, loimutettua tai uunissa paistettua.

Pilko fenkoli ja purjon vaalea osa sekä aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita lohi ja pilkotut kasvikset keskenään, mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Sekoita keskenään kerma, kananmunat ja juustoraaste. Levitä kala-kasvisseos piirakkapohjaan ja kaada kermaseos täytteen päälle.

Paista 225 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kera.

Lähde: MTV3.fi

Lohipiirakka

Avainsanat: lohipiirakka

Kommentoi 0 kommenttia