www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Mustikka-ricottatorttu

19.08.2012 18:53:47

10 an­nos­ta

Poh­ja:

100 g voi­ta
1 dl so­ke­ria
1 mu­na
0,5 dl ker­maa
3 dl veh­nä­jau­ho­ja
1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

4 mu­naa
2 dl so­ke­ria
500 g ri­cot­ta­juus­toa
1 ps (100 g) man­te­li­jau­het­ta
1 luo­mu­sit­ruu­nan kuo­ri
1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

Pääl­le:

noin 4 dl mus­ti­koi­ta
1 dl vet­tä
0,5 dl hyy­te­lö­so­ke­ria

Ase­ta lei­vin­pa­pe­ri­pa­la hal­kai­si­jal­taan 24-sent­ti­sen ir­to­poh­ja­vuoan poh­jal­le ja ki­ris­tä reu­nus poh­jan ym­pä­ril­le niin, et­tä pa­pe­ri pin­got­tuu poh­jan ja reu­nan vä­liin. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta vuo­ka.

Val­mis­ta tai­ki­na. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Vat­kaa vaah­toon mu­na ja ker­ma. Se­koi­ta lei­vin­jau­he hy­vin veh­nä­jau­ho­jen jouk­koon. Li­sää jau­ho­seos ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

Le­vi­tä tai­ki­na nuo­li­jan avul­la vuoan poh­jal­le ja reu­noil­le ylös as­ti.

Val­mis­ta täy­te. Erot­te­le val­kuai­set ja kel­tuai­set eri kul­hoi­hin.

Mit­taa puo­let so­ke­ris­ta kel­tuais­ten jouk­koon ja vaah­do­ta hy­vin.

Se­koi­ta kel­tuais­vaah­toon ri­cot­ta­juus­to, man­te­li­jau­he, hy­vin pes­tyn luo­mu­sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri. Vat­kaa seos ta­sai­sek­si.

Vaah­do­ta val­kuai­set. Li­sää lo­put so­ke­ris­ta vä­hi­tel­len vaah­toon sa­mal­la voi­mak­kaas­ti vat­ka­ten. Vat­kaa, kun­nes vaah­to on kiil­tä­vää ja jä­mäk­kää. Li­sää vaah­to kol­mes­sa eräs­sä täyt­teen jouk­koon.

Kaa­da täy­te vuo­kaan. Kyp­sen­nä tort­tua 175-as­tei­sen uu­nin alim­mal­la ta­sol­la noin 50 mi­nuut­tia. Kun pin­ta on kau­niis­ti rus­kis­tu­nut, pei­tä se alu­mii­ni­fo­liol­la. Nos­ta vuo­ka uu­nis­ta ja an­na tor­tun jääh­tyä vuoas­saan täy­sin kyl­mäk­si.

Le­vi­tä kyl­män tor­tun pin­nal­le rei­lus­ti mus­ti­koi­ta.

Kuu­men­na ve­si kie­hu­vak­si kat­ti­las­sa ja li­sää hyy­te­lö­so­ke­ri vä­hi­tel­len ko­ko ajan hy­vin se­koit­taen. Kie­hau­ta seos uu­del­leen ja an­na jääh­tyä hie­man vä­lil­lä se­koit­taen.

Si­ve­le lie­mi pul­la­si­vel­ti­mel­lä mus­ti­koil­le.

Lähde: Ruoka - HS.fi

Mustikka-ricottatorttu

Avainsanat: mustikka, ricottajuusto, torttu, kakku

Kommentoi 0 kommenttia