www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Jauheliha-pinaatti-pastalaatikko

18.08.2013 16:43:56

8 annosta

Jauhelihakastike:

1 sipuli silputtuna
1-2 valkosipulinkynttä
700 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
loraus ketsuppia
suolaa maun mukaan
ruokaöljyä paistamiseen

Pinaattikastike:

250 g ryöpättyä pinaattia
5 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
2 pussia mozzarella-juustoa
muskottia
kuivattua basilikaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria

1 pussi emmental-juustoraastetta
1 pkt tagliatelle-nauhapastaa

Kuullota sipulisilppu ja valkosipuli öljyssä mehukkaaksi. Lisää jauheliha ja anna paistua hetki. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, suola, mustapippuri ja basilika. Sekoittele ja jätä muhimaan ja laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan.

Sekoita maitotilkkaan vehnäjauhot. Kiehauta pinaatit lopussa maidossa ja lisää vehnäjauho-maitoseos joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon viipaloitu mozzarella ja anna sulaa joukkoon. Mausta muskotilla.

Kaada suureen uunivuokaan pohjalle puolet valutetusta pastasta, sen päälle jauhelihakastike ja lopuksi maito-juusto-pinaattikastike. Laita 175-asteiseen uuniin n. puoleksi tunniksi. Ota laatikko uunista ja ripottele päälle emmental-juustoraaste. Laita uuniin vielä 20 minuutiksi. Peitä foliolla loppuvaiheessa, ettei päällinen ruskistu tai kovetu liikaa.

Lähde: Kotikokki.net

Jauheliha-pinaatti-pastalaatikko

Avainsanat: jauheliha, pinaatti, pasta, laatikko

Kommentoi 0 kommenttia

Maailman paras risotto

18.08.2013 16:37:19

8-10 herkkusientä
kesäkurpitsa
1 iso sipuli
1 iso kynsi valkosipulia
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
kasvisliemikuutio

Kuullota pilkotut sipuli ja valkosipuli kattilassa runsaassa voissa. Heitä pannulle reilusti oliiviöljyä ja lisää sienien ja kesäkurpitsan palaset. Kiehauta vesi ja heitä mukaan kasviskuutio. Lisää riisi kuullotettujen sipuleiden joukkoon ja lisää valkoviini. Kun vesi kiehuu, lisää sitä noin kauhallinen kerrallaan riisisipulisekoitukseen (anna aina yhden kauhallisen imeytya riisiin ennen seuraavan lisäämistä) lisäile vettä kunnes riisi on pehmeää ja sekoitus "mehevää". Lisää sienet ja kesäkurpitsa muuhun sekoitukseen. Ripottele päälle parmesania.

Lähde: Polka Dots

Maailman paras risotto

Avainsanat: herkkusieni, kesäkurpitsa, risotto

Kommentoi 0 kommenttia

Broileriquesadillat

18.08.2013 16:32:48

Broileriquesadillat ovat meksikolaisia täytettyjä ja pannulla rapeiksi paistettuja tortilloja. Sisällä on mehevän juustoinen ja paprikainen täyte.

Ainekset

4 kpl

1 rs (450 g) hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
1 rkl öljyä
1 pkt (360 g) vehnätortilloja
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 ps (150 g) emmental-mozzarella juustoraastetta
1 (200 g) keltainen paprika
1 (200 g) punainen paprika
4 rkl makeaa chilikastiketta
50 g rucolaa
2 rkl öljyä

Kypsennä hunajamarinoidut broilerinfileesuikaleet pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi paprikat.

Voitele neljä vehnätortillaa ruokalusikallisella tuorejuustoa ja ripottele päälle vähän juustoraastetta.

Jaa tortilloille broilerinfilee- ja paprikasuikaleet. Mausta chilikastikkeella. Ripottele pinnalle rucolaa ja loput juustoraasteesta. Nosta loput tortillat kansiksi.

Paista quesadillat pannulla kohtalaisella lämmöllä tilkassa öljyä yksitellen noin 5 minuuttia molemmin puolin niin, että juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja tarjoa heti.

Lähde: Ruoka Pirkka

Broileriquesadillat

Avainsanat: broileri, quesadilla, meksiko, täytetty leipä

Kommentoi 0 kommenttia

Pähkinäinen halloumi-couscoussalaatti

18.08.2013 16:29:21

(4 annosta)

3 dl couscousia
5 aurinkokuivattua tomaattia + hieman niiden öljyä
1 punainen chili
3 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
kuivattua minttua

200 g halloumia
1 rs babypinaattia
puolikas punainen paprika
1 punasipuli
2 dl vihreitä oliiveja
kourallinen kuivattuja aprikooseja
100 g cashewpähkinöitä

Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Mausta couscous sitruunamehulla, aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä, mintulla, pippurilla sekä hienonnetulla chilillä. Saksi couscousiin joukkoon myös aurinkokuivatut tomaatit.

Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista ne molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Huuhtele ja revi pinaatti. Paloittele paprika ja punasipuli. Saksi aprikoosit pienemmiksi ja paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Sekoita kaikki salaatin ainekset couscousin joukkoon. Tarkista maku.

Lähde: pippurimylly

Pähkinäinen halloumi-couscoussalaatti

Avainsanat: pähkinä, halloumi, coucous, salaatti

Kommentoi 0 kommenttia