www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Mestarin broileripannu

09.09.2009 11:43:44

1 rs (400 g) broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 sipuli
200 g tuoreita herkkusieniä
1-2 rkl öljyä
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 tl soijakastiketta
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl basilikaa
1 paprika
1 prk smetanaa

Viipaloi sipuli ja herkkusienet. Paista viipaleita pannulla öljyssä niin kauan, että sienistä haihtuu neste ja siirrä kattilaan. Ruskista pannulla sen jälkeen broilerisuikaleet ja siirrä kattilaan. Ripottele joukkoon vehnäjauhot. Kaada suikaleiden päälle tilkka vettä ja mausta kastike. Anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää suikaloitu paprika ja smetana. Hauduta vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kanssa.

Mestarin broileripannu

Avainsanat: broileri, kastike

Kommentoi 0 kommenttia

Puolukkavispipuuro

09.09.2009 11:39:54

1 l vettä
1,5 dl mannasuurimoita
4 dl puolukoita (200 g)
1-1,5 dl sokeria
1/2 tl suolaa

Vispilöi kiehuvaan veteen mannasuurimot, marjat, sokeri ja suola. Keitä puuroa noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna puuron jäähtyä kylmäksi. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi. Nauti maidon kera.

Puolukkavispipuuro

Avainsanat: puolukka, vispipuuro

Kommentoi 0 kommenttia

Broilerikaalikeitto

09.09.2009 11:35:40

Ainekset:

500 g keräkaalia
2-3 porkkanaa
2 kasvisliemikuutiota
400 g broilerin maustamattomia filesuikaleita
puoli kattilaa vettä
1-2 tl kurkumaa
1-2 tl currya
(suolaa)

Suikaloi kaali. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Hauduta ensin kaalia noin 10 min. Lisää sitten porkkanat, kasvisliemikuutiot ja mausteet. Keitä noin 10 min. Tarkista juuresten kypsyys. Ruskista broilerisuikaleet pannulla ja lisää keittoon. Voit keittää vielä noin 5 min jos tarpeen. Tarkista maku ja lisää maun mukaan hieman suolaa.

Broilerikaalikeitto

Avainsanat: broileri, kaalikeitto

Kommentoi 0 kommenttia

Jauhelihapannari

09.09.2009 11:20:23

Raaka-aineet:

1/2 kg jauhelihaa
1 pussi sipulikeittoa
1 prk kermaviiliä

Taikina:

6 dl maitoa
3 kanamunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Pinnalle:

2 dl juustoraastetta

Seikoita sipulikeitto ja kermaviili ja anna niiden turvota noin 10 min. Sekoita ne jauhelihaan hyvin. Paista pannulla murumaiseksi. Sekoita taikina-aineet kaikki keskenään ja anna turvota myös noin 15 min. Voit lisätä myös persiljasilppua. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä pohjalle jauheliha, kaada taikina jauhelihan päälle ja pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 30 min. Hyvää evääksi ja maistuu myös kylmänä.

Lähde: Kotikokki.net

Jauhelihapannari

Avainsanat: jauheliha, pannari

Kommentoi 1 kommenttia