www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Välimerellinen kanapata

29.09.2010 09:48:36

3 broilerin rintaleikettä
5 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl voita ja öljyä
6 keskikokoista perunaa
muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia
3 valkosipulinkynttä
6 luumutomaattia
1 dl punaviiniä
noin 2 dl kanalientä
12 mustaa kivetöntä kalamataoliivia

Nosta rintaleikkeet leivinlaudalle ja leikkaa ne tukevalla kokkiveitsellä kahtia. Jätä luut paikoilleen. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja kääntele palat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Nosta syrjään odottamaan.

Kuori ja lohko perunat. Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi. Nosta perunat ja tomaatit pataan yrtinoksien ja kokonaisten kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa. Nosta päälle ruskistetut broileripalat. Kaada päälle viini ja kanalientä sen verran, että perunat peittyvät. Lisää pataan vielä kokonaiset oliivit.

Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Laske lämpö sen jälkeen 175 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä kannen alla noin 45 minuuttia.

Lähde: Neljän tähden illallinen

Välimerellinen kanapata

Avainsanat: kana, broileri, pata

Kommentoi 0 kommenttia

Kaura-omenapaistos

24.09.2010 11:50:24

Pohja:

3-4 omenaa (600 g)
2-3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Päälle:

100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 dl Elovena-kaurahiutaleita

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Tarjoile jäätelön kera.

Lähde: Neljän tähden illallinen

Kaura-omenapaistos

Avainsanat: kaura, omena, paistos, jäätelö, jälkiruoka

Kommentoi 0 kommenttia

Kesäkurpitsa-jauhelihakiusaus

13.09.2010 13:35:41

öljyä
1 iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
suolaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta
400 g jauhelihaa
1 prk ranskankermaa
3-4 tomaattia
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi. Ripottele suolaa päälle ja itketä hetki niin että vähän nestettä valuu pois. Voitele uunivuoka öljyllä, lisää tikut vuokaan ja laita uuniin jauhelihan paistamisen ajaksi 200 asteeseen. Kuullota ensin sipulia öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta lihaliemikuutiolla, mustapippurilla, paprikajauheella ja chilijauheella oman makusi mukaan. Sekoita joukkoon ranskankerma. Ota vuoka uunista ja sekoita kesäkurpitsatikut ja jauhelihaseos, jatka paistamista noin 10 min. Lisää päälle viipaloidut tomaatit sekä juustoraastetta ja paista vielä noin 5 min.

Lähde: Karppaus.info

Kesäkurpitsa-jauhelihakiusaus

Avainsanat: kesäkurpitsa, jauheliha, kiusaus, karppaus, karppaaja

Kommentoi 0 kommenttia

Broileria ja vihannesvokkia

13.09.2010 13:26:43

broilerin koipipaloja

1-2 porkkanaa
1 pieni (250 g) kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 rs (200 g) herkkusieniä
2-3 kevätsipulia
1/2 tlk (425 g) pieniä maissintähkiä
1 tlk (410 g) persikanpuolikkaita mehussa
pala tuoretta inkivääriä
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
100 g sokeriherneen palkoja
2-3 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
n. 1/2 dl säilykepersikoiden lientä
1/2 rkl perunajauhoja
1/2 dl vettä

Kypsennä broilerit vuoassaan pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja leikkaa porkkanat vinottain ohuiksi viipaleiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise herkkusienet ja hienonna kevätsipulit. Leikkaa maissit vinottain kahtia ja valutetut persikanpuolikkaat lohkoiksi.

Kiehauta hienonnettu inkivääri pannussa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon porkkanat, maissit ja puhdistetut, kokonaiset sokeriherneen palot. Hauduta hetki kannen alla ja lisää loput vihannekset: kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet. Mausta soijakastikkeella, balsamiviinietikalla ja säilykehedelmien liemellä. Hauduta vihanneksia kannen alla vielä noin 10 minuuttia.

Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää vihannesten joukkoon. Lisää pannuun myös kevätsipuli ja persikkalohkot. Anna kiehahtaa.

Tarjoa vihannesvokki broilereiden kanssa.

Lähde: Ruoka Pirkka

Broileria ja vihannesvokkia

Avainsanat: broileri, vihannes, vokki, wok

Kommentoi 0 kommenttia

Punajuuri-suklaakakku

03.09.2010 17:45:26

Ainekset:

75 g margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 dl hienoa punajuuriraastetta (raa'asta punajuuresta)

Kuorrutus:

200 g tummaa suklaata
25 g voita

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää punajuuri ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 1,5 l vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys esim. hammastikulla. Kumoa kypsä jäähtynyt kakku. Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Anna sulaa erittäin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele tomusokerilla.

Lähde: HS.fi Ruoka

Punajuuri-suklaakakku

Avainsanat: punajuuri, suklaa, kakku

Kommentoi 0 kommenttia