www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Riisi-broileri gratiini

23.09.2011 14:49:14

2,5 dl pitkäjyväistä riisiä
8 dl vettä
2 tl suolaa
1,5 dl (250 g) esikäsiteltyjä metsäsieniä (esim. suppilovahveroita)
2 tl voita
1 kypsä broileri
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikasekoitusta
1 tl rakuunaa
1 tl sitruunapippuria
1 tl currya
1 rkl soijakastiketta
2-3 dl kermaa
1 pussi (150 g) juustoraastetta

Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa sienet viipaleiksi. Paista niitä voissa. Poista kypsän broilerin nahka ja luut. Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi. Lisää mausteet kerman joukkoon. Sekoita kaikki aineet uunivuoassa. Kaada päälle kerma-mausteseos. Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Vinkki! Metsäsienten sijasta voit käyttää rasiallisen (200 g) tuoreita herkkusieniä.

Lähde: Aloittelevan Amorin keittokirja

Riisi-broileri gratiini

Avainsanat: riisi, broileri, gratiini, vuoka

Kommentoi 0 kommenttia

Kermainen lohikeitto

23.09.2011 14:40:47

Mikä on herkullisen lohikeiton salaisuus? No aito kerma ja voi tietysti! :-) Tästä reseptistä löytyy niitä molempia. Nam nam!

600 g lohta
800 g perunaa
1 sipuli
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
2 dl kermaa
100 g voita
valkopippuria
laakerinlehti
tilliä
suolaa

Pilko lohi ja peruna sen kokoisiksi paloiksi, joita tahdot keitossa nähdä. Hienonna sipuli. Kaada suureen kattilaan vesi, lisää kalaliemikuutiot, laakerinlehti ja hienonnettu sipuli. Kuumenna kiehuvaksi, lisää perunat. Keitä hiljaa noin 10 minuuttia ja lisää lohipalat. Keitä 10 hiljaa minuuttia ja lisää kerma ja voi. Odota kunnes keitto on kuumentunut ja voi sulanut. Rouhi sekaan valkopippuria, tarkista suola. Huiskaise pinnalle reilusti hienonnettua tilliä. Tarjoa ruisleivän kera.

Lähde: Reseptipankki

Kermainen lohikeitto

Avainsanat: kermainen, lohikeitto

Kommentoi 0 kommenttia

Sienipiirakka

07.09.2011 17:30:19

Sain ison saaliin kantarelleja metsäretkellä, joten päätin kokeilla tehdä sienipiirakkaa. Hyvää tuli! :-)

Pohja:

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl kylmää vettä

tai valmis ruispiirakkapohja (pakaste)

Täyte:

100 g prk herkkusieniä (tai tuoreita herkkusieniä)
200 g prk kanttarelleja (tai tuoreita kanttarelleja)
1-2 sipulia
3 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl ranskankermaa
1 dl juustoraastetta
2 tl suolaa
mustapippuria

Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää vesi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Paloittele sienet ja sipuli, kuullota hieman paistinpannulla.

Taputtele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä sienitäyte pohjan päälle. Sekoita munat, maito, ranskankerma ja juustoraaste sekaisin, mausta. Kaada muna-maito-ranskankerma-juustoseos sienien päälle.

Paista piirakkaa uunissa vielä noin puolen tunnin ajan kunnes se näyttää kypsältä.

Jos käytät valmista piirakkapohjaa, jätä esipaistaminen väliin ja paista piirakkaa ensin 15 min uunin alatasolla ja sitten 15 min keskitasolla.

Lähde: Elämä makeaksi

Sienipiirakka

Avainsanat: sieni, herkkusieni, kantarelli, kanttarelli, piirakka

Kommentoi 0 kommenttia

Hedelmäinen kanavuoka

07.09.2011 17:22:42

Raaka-aineet:

4 kanankoipea
6 pientä aprikoosia
10 kivetöntä viinirypälettä
iso oksa rosmariinia
1 iso tomaatti
1 dl oliiviöljyä
currya
(parmesaania ja fenkolinsiemeniä)
merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Laita kanankoivet uunivuokaan. Pirskottele pinnalle kohtalaisesti oliiviöljyä ja hiero nahkaan suolaa ja pippuria. Puolita aprikoosit ja poista kivet. Puolita myös viinirypäleet. Revi rosmariininoksasta lehdet ja pilko tomaatti. Ripottele hedelmät, tomaatit ja rosmariinit kanojen päälle ja väliin, sinne tänne. Mausta pinta vielä currylla ja jos kaapissasi sattuu olemaan fenkolinsiemeniä ja parmesaania, niin laita niitä joukkoon. Parmesaani raastettuna pinnalle.

Lämmitä uuni 220 asteeseen ja laita kanavuoka uusiin. 10 minuutin jälkeen laske lämpö 180 asteeseen ja anna olla vielä 40 minuuttia. Tarjoa salaatin, riisin tai pastan kera.

Lähde: Perjantaikokki

Hedelmäinen kanavuoka

Avainsanat: kana, broileri, hedelmäinen, vuoka

Kommentoi 0 kommenttia