www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Katkaravuilla kruunattu lohi-riisilaatikko

11.09.2013 18:38:13

4 annosta

Ainekset

1 pussi (n. 180 g) pakastekatkarapuja
400 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
1 tl suolaa
1 rkl soijaa
1,5 rkl rouhittua roseepippuria
1 dl silputtua tilliä
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl sitruunan mehua
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 dl (ruoka)kermaa
9 - 10 dl keitettyä riisiä
1 rkl öljyä vuoan voiteluun

Sulata katkaravut. Valuta ne siivilässä ja painele lusikalla nestettä pois. Suikaloi lohi ja siirrä se kulhoon. Sekoita lohisuikaleisiin suola, soija, roseepippuri, tilli, sitruunankuori ja -mehu, katkaravut, ranskankerma ja kerma. Kääntele keitetty riisi lohi-katkarapuseokseen. Voitele uunivuoka ja levitä siihen lohi-riisiseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa vihersalaatin kanssa.

Lähde: Yhteishyvä

Katkaravuilla kruunattu lohi-riisilaatikko

Avainsanat: katkarapu, lohi, riisi, laatikko

Kommentoi 0 kommenttia

Lindströmin pihvit

11.09.2013 18:33:33

4 annosta

Pihvit
400 g sika-nautajauhelihaa
0,8 dl korppujauhoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 dl karkeaksi raastettua säilykepunajuurta
1 dl silputtuja maustekurkkuja
0,5 dl pieniä kapriksia
ripaus rouhittua mustapippuria

Herkkusienikastike

1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 rkl voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
3 dl ruokakermaa
0,5 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
0,5 dl silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa tai timjamia)

Valmista pihvit. Yhdistä kulhossa korppujauhot ja kermaviili. Lisää jauheliha ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kypsiä.

Valmista kastike. Puhdista ja viipaloi sienet. Paista ne voissa pannulla. Ripottele sienten päälle jauhot ja paista hetki sekoitellen. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Hauduta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.

Lähde: Yhteishyvä

Lindströmin pihvit

Avainsanat: lindström, pihvi

Kommentoi 0 kommenttia

Sipulipiirakka I

11.09.2013 18:22:13

Pohjan ainekset

100 g voita
5,5 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa

Täyte

100 g voita
600 g sipulia
300 g juustoa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna

Laita voi ja vehnäjauhot taikinakulhoon ja yhdistä ne nyppimällä eli hieromalla voi jauhojen sekaan sormin. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon sekaan, lisää suola ja sekoita, kunnes hiiva ja suola ovat täysin liuenneet. Kaada maito taikinakulhoon ja alusta taikinaa, kunnes se ei enää tartu kulhon reunoihin. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan nousta pari tuntia.

Raasta tai suikaloi sipuli (monitoimikoneessa). Sulata voi tilavassa kattilassa, lisää sipulit ja hauduta seosta puolisen tuntia, kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet. Raasta juusto. Ota sipuli-voiseos pois liedeltä ja lisää raastettu juusto kattilaan. Anna täytteen jäähtyä hieman niin, että se ei enää polta sormia. Lisää kermaviili ja kananmuna ja sekoita.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Taikina levittyy hyvin ilman kaulinta, eikä jauhojakaan tarvita. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30 - 40 minuuttia, kunnes piirakan pintaan alkaa muodostua ruskeita laikkuja.

Lähde: Isyyspakkaus.com

Sipulipiirakka

Avainsanat: sipuli, piirakka

Kommentoi 1 kommenttia