www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Tuorejuustokakku

27.12.2010 16:12:11

Maukas ja hyvä kakku. Tarjosin tätä mansikkasoseen kanssa.

Pohja:

puolikas paketti Digestive-keksejä
75-80 g sulatettua voita

Täyte:

2 prk maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Hovi)
2 dl vispikermaa
1,7 dl sokeria
0,6 dl jauhoja
2 kananmunaa
1,5 tl vaniliinisokeria

Kuorrutus:

2 prk ranskankermaa
1 rkl sokeria
0,5 tl vaniliinisokeria

Ota tuorejuustot huoneenlämpöön, jotta ehtivät pehmetä hieman.

Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita se murujen sekaan. Painele taikina voidellun irtovuoan pohjalle tiiviisti ja laita vuoka jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa tuorejuusto. Sen jälkeen sokeri, jauhot ja vaniljasokeri sekä lopuksi kananmunat. Kaada täyte vuokaan ja paista n. 160 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteää keskeltä (sen voi testata heiluttamalla vuokaa hieman ja mikäli kakun keskiosa ei liiku, se on valmis).

Paiston jälkeen, sekoita kuorrutuksen aineet ja kaada seos kuuman kakun päälle. Laita vuoka uuniin vielä 5 minuutiksi. Jäähdytä kakku ja laita se vielä jääkaappiin viilentymään kunnolla, sillä se on parhaimmillaan kylmänä.

Koristele kakku esim. tuoreilla marjoilla.

Lähde: Neljän tähden illallinen

Tuorejuustokakku

Avainsanat: tuorejuustokakku, juustokakku

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti