[ Tulosta resepti ] [ Sulje ikkuna ]

Karjalanpiirakat

2014-04-26 14:39:07

Karjalanpiirakat

Kuoritaikina

1,5 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
0,75 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Täyte

8 dl vettä
2 dl riisiä
2 dl ruokakermaa 10% tai 15%
0,5 tl suolaa
1 kananmuna

Voiteluun

voita sulatettuna ja vettä

Valmista ensin täyte. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää joukkoon (laktoositon) ruokakerma ja suola. Anna puuron hautua noin 10 minuuttia. Kaada puuro laakeaan astiaan ja kaada tilkka kylmää vettä päälle, jotta puuron pinnalle ei muodostu kuorta. Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna.

Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot puuhaarukalla. Vaivaa taikina sileäksi ja kiinteäksi. Ripottele pöydälle ruis- ja vehnäjauhoseosta ja kaada taikina jauhojen päälle. Kaulitse taikinasta noin 1/2 cm:n paksuinen levy. Painele levystä juomalasilla kakkaroita. Aseta kakkarat kuuden kappaleen pinoihin, etteivät ne kuivu. Peitä pinot muovipussilla tai kulholla. Kaulitse kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi pyöreiksi tai soikeiksi kuoriksi. Lado kuoret päällekkäin ja ripottele ruisjauhoja väliin. Peitä kuoripinot muovipussilla. Täytä kuoret mahdollisimman pian, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa. Ota kuoret leivinpöydälle, levitä lusikallinen täytettä kuoren keskelle (1 cm paksuinen kerros täytettä) ja jätä kuoren reunoilta noin 1 cm tyhjää tilaa. Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla. Siirrä piirakat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista piirakoita 275-300 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Voitele piirakat sulatetulla voilla, johon on sekoitettu tilkka vettä. Lado kuumat piirakat kulhoon päällekkäin ja peitä leivinpaperilla ja liinalla.

Lähde: Martat

Avainsanat: karjalanpiirakka

[ Tulosta resepti ] [ Sulje ikkuna ]