www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Kauracookiet

27.08.2010 17:37:42

Valmistusaika: alle 30 min
12-14 kpl

100 g tummaa suklaata
50 g hasselpähkinöitä
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g voita
1 dl fariiinisokeria
1 kananmuna

Leikkaa veitsellä suklaa ja hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita
kuivat aineet, suklaa ja hasselpähkinät keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi
kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Muotoile taikinasta noin 20 cm:n pituinen ja noin 6 cm:n paksuinen tanko.

Leikkaa taikinarullasta terävällä veitsellä reilun sentin paksuisia
viipaleita. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa
uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes viipaleet saavat vähän väriä.

Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua pellillä.

Lähde: Ruoka Pirkka

Kauracookiet

Avainsanat: kaura, suklaa, cookie, pikkuleipä, keksi

Kommentoi reseptiä 1 kommenttia   Tulosta resepti