www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Punajuuri-suklaakakku

03.09.2010 17:45:26

Ainekset:

75 g margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 dl hienoa punajuuriraastetta (raa'asta punajuuresta)

Kuorrutus:

200 g tummaa suklaata
25 g voita

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää punajuuri ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 1,5 l vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys esim. hammastikulla. Kumoa kypsä jäähtynyt kakku. Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Anna sulaa erittäin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele tomusokerilla.

Lähde: HS.fi Ruoka

Punajuuri-suklaakakku

Avainsanat: punajuuri, suklaa, kakku

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti