www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Broileria ja vihannesvokkia

13.09.2010 13:26:43

broilerin koipipaloja

1-2 porkkanaa
1 pieni (250 g) kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 rs (200 g) herkkusieniä
2-3 kevätsipulia
1/2 tlk (425 g) pieniä maissintähkiä
1 tlk (410 g) persikanpuolikkaita mehussa
pala tuoretta inkivääriä
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
100 g sokeriherneen palkoja
2-3 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
n. 1/2 dl säilykepersikoiden lientä
1/2 rkl perunajauhoja
1/2 dl vettä

Kypsennä broilerit vuoassaan pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja leikkaa porkkanat vinottain ohuiksi viipaleiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise herkkusienet ja hienonna kevätsipulit. Leikkaa maissit vinottain kahtia ja valutetut persikanpuolikkaat lohkoiksi.

Kiehauta hienonnettu inkivääri pannussa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon porkkanat, maissit ja puhdistetut, kokonaiset sokeriherneen palot. Hauduta hetki kannen alla ja lisää loput vihannekset: kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet. Mausta soijakastikkeella, balsamiviinietikalla ja säilykehedelmien liemellä. Hauduta vihanneksia kannen alla vielä noin 10 minuuttia.

Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää vihannesten joukkoon. Lisää pannuun myös kevätsipuli ja persikkalohkot. Anna kiehahtaa.

Tarjoa vihannesvokki broilereiden kanssa.

Lähde: Ruoka Pirkka

Broileria ja vihannesvokkia

Avainsanat: broileri, vihannes, vokki, wok

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti