www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Välimerellinen kanapata

29.09.2010 09:48:36

3 broilerin rintaleikettä
5 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl voita ja öljyä
6 keskikokoista perunaa
muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia
3 valkosipulinkynttä
6 luumutomaattia
1 dl punaviiniä
noin 2 dl kanalientä
12 mustaa kivetöntä kalamataoliivia

Nosta rintaleikkeet leivinlaudalle ja leikkaa ne tukevalla kokkiveitsellä kahtia. Jätä luut paikoilleen. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja kääntele palat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Nosta syrjään odottamaan.

Kuori ja lohko perunat. Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi. Nosta perunat ja tomaatit pataan yrtinoksien ja kokonaisten kuorittujen valkosipulinkynsien kanssa. Nosta päälle ruskistetut broileripalat. Kaada päälle viini ja kanalientä sen verran, että perunat peittyvät. Lisää pataan vielä kokonaiset oliivit.

Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Laske lämpö sen jälkeen 175 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä kannen alla noin 45 minuuttia.

Lähde: Neljän tähden illallinen

Välimerellinen kanapata

Avainsanat: kana, broileri, pata

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti