www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Synttärikakku

10.12.2010 14:31:07

Kakkupohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
(2-3 rkl kaakaojauhetta)
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi taikinaa nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin 35 minuuttia.

Täyte:

karviais-omenamarmeladia

250 g mansikoita
2 ½ dl mansikkakermaa (Valio)
½ prk rahkaa tai appelsiinituorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeaineksia
(2 rkl sokeria)

Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Sivele pohjan päälle ensin karviais-omenamarmeladia ja levitä sen jälkeen mansikkatäyte.

Koristelu:

Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.

Kaulitse sokerikreemin päälle sininen marsipaanilevy. Käytä kaulitsemisessa apuna tomusokeria. Pursota reunoille kermavaahtoa. Koristele sokerikuorrutteella ja nonparelleilla.

Lähde: Kinuskikissa (mansikkatäyte ja sokerikreemi)

Synttärikakku

Avainsanat: syntymäpäivä, kakku, mansikkatäyte, sokerikreemi, marsipaani

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti