www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Aurinkokakku

27.12.2010 15:55:23

Kakku oli raikkaan herkullinen! Suosittelen kokeilemaan! Koristeeksi lisäsin kakun päälle ananaskirsikoita.

Pohja:

vajaa puoli pakettia (n. 200g) murskattuja Digestive-keksiä
75 - 80 g juoksevaa tai sulatettua voita.

Murskaa keksit hyvin pakastepussin sisällä kaulimen avulla, aseta kulhoon, lisää voisula ja sekoita hyvin. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja sivut leivinpaperilla (ei pakko). Laita keksiseos vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi ja tasaiseksi.

Täyte:

4 dl rahkaa
2 dl vispikermaa
1,5-1,75 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
4 rkl appelsiinimehua
6 liivatelehteä

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita hyvin.
Liuota liivatelehdet laakeassa astiassa kylmässä vedessä, niin että ne ovat pehmentyneet täysin.

Kuumenna appelsiinimehu mikrossa pienehkössä kipossa kuumaksi, puristele pehmoisista, kylmässä vedessä liuonneista liivatteista vedet pois.

Sekoita liivatteet lusikalla kuumaan mehuun, niin että seos on sileää, mutta sakeaa. Ei saa olla paakkuja. Saa sekoittaa vauhdikkaasti.

Kaada mehuseos täytteen sekaan (kermavaahto+rahka) hiljaa koko ajan vatkaten, niin että liivatemehu on sekoittunut hyvin.
Kaada seos keksien päälle.

Hyydytä jääkaapissa 2-3 h, voit tarjoilla myös vasta seuraavanakin päivänä.

Päälle:

2 prk Piltti-hedelmäsosetta (mango toimii hyvin, mutta makuja voi vaihdella)

Levitä Piltti päälle kun täyte on hyytynyt. Poista irtopohjavuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Lähde: Neljän tähden illallinen

Aurinkokakku

Avainsanat: aurinkokakku

Kommentoi reseptiä 1 kommenttia   Tulosta resepti