www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Mustikkapiirakka á la Eija

15.02.2011 17:03:01

Pohja:

1 kananmuna
5 ml Hermesetas makeutusnestettä (= 0,5 dl makeutusjauhetta/sokeria)
1 dl maitoa
80 g voisulaa
50 g vehnälesettä
40 g soijajauhoja
10 g pellavarouhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa ja kanelia

Täyte:

250 g paksua jugurttia (esim. partaäijää)
250-300 g mustikoita
3 kananmunaa
makeutusainetta/sokeria maun mukaan

Sekoita ensin pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten loput ainekset. Voitele piirakkavuoka voilla ja jauhota tarvittaessa vehnäleseillä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa noin 15 min.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää esipaistetun pohjan päälle. Laita piirakka vielä uuniin noin 20 minuutiksi.

Mustikkapiirakka á la Eija

Avainsanat: mustikkapiirakka, karppaus, karppaaja

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti