www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Tomaatti-mozzarellapiirakka

10.06.2011 17:25:48

Herkullinen piirakka ihanan pehmeällä pohjalla. Itse käytin täysjyvävehnäjauhoja, voita ja vain noin 0,5 dl kylmää vettä. Omaan makuun mozzarellaa olisi saanut olla enemmänkin. :-)

Pohja:

1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 dl kylmää vettä

Täyte:

1 pkt (n. 125 g) Mozzarellajuustoa viipaleina
n.100 g kirsikkatomaatteja
1/2 ruukullinen basilikaa silppuna
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
100 g juustoraastetta

Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää joukkoon kylmä rasva ja sekoita ryynimäiseksi. Lisää vesi ja sekoita sen verran, että saat taikinasta tasaisen. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 30 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta hetkeksi kylmään. Viipaloi pinnalle mozzarella, puolita kirsikkatomaatit ja silppua basilika. Sekoita keskenään kerma, maito, munat ja juustoraaste, kaada seos muiden täytteiden päälle. Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia. Koristele jäähtynyt piirakka tuoreella basilikalla.

Lähde: Hellapoliisi

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Avainsanat: tomaatti, mozzarella, basilika, piirakka

Kommentoi reseptiä 1 kommenttia   Tulosta resepti