www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Mansikka-suklaakakku

06.07.2011 13:58:00

Pohja:
4 munaa (luomu)
2 dl ruokosokeria
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka ja paista kakkupohjaa uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kostutus:
3-4 dl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

Kumoa kakkupohja lautaselle. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita irtopohjavuokaan pari reilua palaa kelmua. Kasaa kakku vuokaan pohja ensin. Kostuta maito-vaniljaseoksella.

Täyte:
tuoreita mansikoita viipaleina
2 dl vispikermaa
2 dl vaniljarahkaa
0,5 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka sekä sokerit, sekoita. Lisää täytteeksi kerma-rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita. Peitä koottu kakku kelmulla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pinnalle ja koristeluun:
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
tuoreita mansikoita

Kuumenna 0,5 dl kuohukermaa lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken. Koristele kakun päällinen suklaa-kermaseoksella. Laita jääkaappiin ja anna jähmettyä. Vatkaa loppu kerma. Pursota kakun reunat kermavaahdolla ja koristele päällinen kermalla ja mansikoilla.

Mansikka-suklaakakku

Avainsanat: mansikka, suklaa, täytekakku

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti