www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Sienipiirakka

07.09.2011 17:30:19

Sain ison saaliin kantarelleja metsäretkellä, joten päätin kokeilla tehdä sienipiirakkaa. Hyvää tuli! :-)

Pohja:

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl kylmää vettä

tai valmis ruispiirakkapohja (pakaste)

Täyte:

100 g prk herkkusieniä (tai tuoreita herkkusieniä)
200 g prk kanttarelleja (tai tuoreita kanttarelleja)
1-2 sipulia
3 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl ranskankermaa
1 dl juustoraastetta
2 tl suolaa
mustapippuria

Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää vesi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Paloittele sienet ja sipuli, kuullota hieman paistinpannulla.

Taputtele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä sienitäyte pohjan päälle. Sekoita munat, maito, ranskankerma ja juustoraaste sekaisin, mausta. Kaada muna-maito-ranskankerma-juustoseos sienien päälle.

Paista piirakkaa uunissa vielä noin puolen tunnin ajan kunnes se näyttää kypsältä.

Jos käytät valmista piirakkapohjaa, jätä esipaistaminen väliin ja paista piirakkaa ensin 15 min uunin alatasolla ja sitten 15 min keskitasolla.

Lähde: Elämä makeaksi

Sienipiirakka

Avainsanat: sieni, herkkusieni, kantarelli, kanttarelli, piirakka

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti