www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Kermainen lohikeitto

23.09.2011 14:40:47

Mikä on herkullisen lohikeiton salaisuus? No aito kerma ja voi tietysti! :-) Tästä reseptistä löytyy niitä molempia. Nam nam!

600 g lohta
800 g perunaa
1 sipuli
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
2 dl kermaa
100 g voita
valkopippuria
laakerinlehti
tilliä
suolaa

Pilko lohi ja peruna sen kokoisiksi paloiksi, joita tahdot keitossa nähdä. Hienonna sipuli. Kaada suureen kattilaan vesi, lisää kalaliemikuutiot, laakerinlehti ja hienonnettu sipuli. Kuumenna kiehuvaksi, lisää perunat. Keitä hiljaa noin 10 minuuttia ja lisää lohipalat. Keitä 10 hiljaa minuuttia ja lisää kerma ja voi. Odota kunnes keitto on kuumentunut ja voi sulanut. Rouhi sekaan valkopippuria, tarkista suola. Huiskaise pinnalle reilusti hienonnettua tilliä. Tarjoa ruisleivän kera.

Lähde: Reseptipankki

Kermainen lohikeitto

Avainsanat: kermainen, lohikeitto

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti