www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Jauhelihalasagne Annan tapaan

08.11.2011 10:55:00

Annoksia: 4-6
Valmistusaika: noin 1,5 tuntia, josta uunissa 50 min.

9 lasagnelevyä

Jauhelihakastike

1 rkl voita
450 g paistijauhelihaa
150 g palvikinkkua
3 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
2 tl oreganoa
2-3 tl basilikaa
1 tl timjamia
1/2 dl chilikastiketta
5 dl tomaattimehua
1 lihaliemikuutio

Juustokastike

1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus valkopippuria
1 pussi (150 g) ruoka- tai pastajuustoa

Sulata voi pannulla. Lisää jauheliha, kuutioitu kinkku sekä sipulit ja valkosipulit hienonnettuna. Ruskista kevyesti. Lisää mausteet.

Kaada pannulle tomaattimehu. Murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna sekoitellen noin 5 min.

Valmista juustokastike: mittaa jauhot pinnoitettuun kattilaan (esim. teflon). Kaada joukkoon maitoa ohuena "nauhana" samalla koko ajan muovivispilällä sekoittaen. Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausteet. Sekoita kunnes juusto on sulanut.

Laita lasagnevuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Lisää päälle kerroksittain lasagnelevyjä, juustokastiketta ja taas jauhelihakastiketta. Jatka näin, kunnes kaikki ainekset on käytetty.

Kypsennä 175 asteessa uunin keskiosassa 50 min. Jos pinta saa liikaa väriä, aseta päälle leivinpaperi tai alumiinifolio paiston loppuvaiheessa.

Anna ruoan vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Lähde: Aloittelevan Amorin Keittokirja

Avainsanat: jauheliha, lasagne

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti