www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Porsaanfileetä ja ananasta

08.11.2011 11:16:57

4 annosta

4 paksua ananasviipaletta
600 g porsaanfileetä
1 tl suolaa
1/2 tl vastajauhettua mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl palmusokeria tai ruskeaa sokeria
2 rkl riisietikkaa tai mietoa valkoviinietikkaa
1 dl ananasmehua
3 rkl maapähkinäöljyä
2 laakerinlehteä
jäävuorisalaattia

Kuori ananas ja leikkaa kova keskusta pois. Huuhdo porsaanfilee, painele kuivaksi, poista nahka ja kalvot ja leikkaa poikkisyin noin sentin paksuisia viipaleita.

Nuiji viipaleet kevyesti lihanuijalla ja sekoita joukkoon suola, pippuri, vehnäjauhot, soijakastike, palmusokeri, riisietikka ja ananasmehu. Peitä kannella ja marinoi jääkaapissa vähintään tunti.

Kuumenna maapähkinäöljy pannussa tai vokissa ja paista liha nopeasti. Kaada marinadi joukkoon ja lisää laakerinlehdet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä noin 3 minuuttia. Käännä lihaviipaleet ja lisää ananasviipaleet. Jatka kypsentämistä ilman kantta vielä 3 minuuttia, kunnes kastike on saonnut.

Annostele salaatinlehdille ja tarjoa riisin kanssa.

Lähde: Parhaat reseptit Thaimaa

Porsaanfileetä ja ananasta

Avainsanat: porsaan, possun, file, ananas, riisi

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti