www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Persikka-rahkatorttu

04.03.2012 16:27:07

Herkullinen piirakka persikan ja rahkan ystäville!

Pohja:

125 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 tlk (n. 850 g) säilykepersikoita
1 dl säilykepersikoiden lientä
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (2 dl) kermaviiliä
1,5 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
4 rkl perunajauhoja
3 tl vanilliinisokeria

Vaahdota margariini ja sokeri, sekoita joukkoon kananmuna. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää seos taikinaan. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen melko matalareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Viipaloi tai kuutioi persikat ja asettele ne tasaisesti taikinan pinnalle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada ne vuokaan persikoiden päälle.

Paista torttua 175 asteisen uunin alatasolla n. 60 min, tai kunnes se on täysin kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos tortun pinta uhkaa tummua liikaa.

Lähde: Kotikokki.net

Persikka-rahkatorttu

Avainsanat: persikka, rahka, torttu, piirakka

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti