www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Lohipiirakka

08.07.2012 19:53:57

Pohja:

150 g voita
3 dl sämpyläjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Nypi jauhot rasvaan ja sekoita joukkoon vesi. Jos taikinasta tulee liian löysää, lisää hiukan jauhoja. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan kostein käsin.

Täyte:

500 g kypsää lohta
1 fenkoli
1 purjo
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl kermaa
3 kananmunaa
100 g juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
1 tl kuivattua timjamia

Hienonna lohi haarukkaa apuna käyttäen. Lohi voi olla savustettua, loimutettua tai uunissa paistettua.

Pilko fenkoli ja purjon vaalea osa sekä aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita lohi ja pilkotut kasvikset keskenään, mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Sekoita keskenään kerma, kananmunat ja juustoraaste. Levitä kala-kasvisseos piirakkapohjaan ja kaada kermaseos täytteen päälle.

Paista 225 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kera.

Lähde: MTV3.fi

Lohipiirakka

Avainsanat: lohipiirakka

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti