www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Kaikkien kehuma omenapiirakka & vaniljakastike

03.10.2012 19:29:42

Omenapiirakka

12 annosta

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

Sulata rasva tai käytä pullomargariinia. Sekoita kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, jotta taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

Paista 200 asteessa n. 30 min.

Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Vaniljakastike

4 annosta

4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko

Vatkaa kylmä maito, muna ja perunajauhot kattilassa niin, että munan rakenne rikkoutuu täysin. Lisää tässä vaiheessa myös vaniljatanko, jos käytät sitä vaniljasokerin sijaan.

Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee ja pulpahtaa kerran. Älä anna kiehua!

Siirrä kattila kylmään veteen, lisää sokeri. Hämmennä silloin tällöin, kunnes kastike jäähtyy niin, ettei enää polta kättä. Lisää vaniljasokeri.

Lähde: Kotikokki.net

Kaikkien kehuma omenapiirakka

Avainsanat: omenapiirakka

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti