www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Porkkanakakku

14.11.2012 19:06:55

Kakkupohja

8 dl (hienoa) porkkanaraastetta (4-5 isoa luomuporkkanaa)
1,5 dl mantelirouhetta (80 g)
0,5 dl kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl ruokokidesokeria
4 (luomu) kananmunaa
1 prk ananasmurskaa (227 g)
2 dl rypsiöljyä
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus

400 g maustamatonta Philadelphiaa
2 dl tomusokeria
1,5 rkl sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, mausteet, kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 55-65 min. Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle. Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Lähde: Patalintu

Porkkanakakku

Avainsanat: porkkanakakku

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti