www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Herkullinen kantarellipiirakka

10.02.2013 18:33:57

Tästä tuli nimensä mukaisesti herkullista!

Pohjataikina:

3 dl perunasosetta (normaalipaksuista)
1 dl ohrajauhoja
1 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl yrttisuolaa
1 dl juoksevaa margariinia tai voita

Leivitykseen:

voita tai margariinia
korppujauhoja

Kantarellitäyte:

1 rkl margariinia tai öljyä
0,5 l kantarelleja tai muita syötäviä sieniä
2-3 sipulia
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1-2 dl juustoraastetta (Emmental)
1-2 tl yrttisuolaa
0,75 tl valkopippuria

Sekoita pohjataikinan ainekset. Muusina voit käyttää tähteeksi jäänyttä perunamuusia tai tehdä muusin jauheesta tätä varten. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Esipaista pohjaa 10 min 200-asteisen uunin keskitasolla.

Valmista sillä aikaa täyte paistamalla kantarellit ja silputut sipulit pannussa. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muut täytteen ainekset keskenään.

Ota esipaistettu piirakkapohja pois uunista. Levitä sille paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista kunnes piirakka on kauniin värinen, n. 20-30 min, riippuen piirakkavuoan laakeudesta.

Lähde: Myllyn Paras

Herkullinen kantarellipiirakka

Avainsanat: kantarelli, piirakka

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti