www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Pienet ohrasämpylät

10.02.2013 18:38:58

Alkuperäinen ohje on kauraleseistä, mutta taikinassa voi käyttää kaurahiutaleita tai muita haluamiansa hiutaleita tai leseitä. Itse käytin ohrahiutaleita.

50-60 kpl


8 dl vettä
50 g hiivaa
7 dl ohrahiutaleita
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
0,5 dl pullomargariinia tai öljyä
n. 12 dl hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)

Liuota murustettu hiiva kädenlämpöiseen veteen, vatkaa sekaan ohrahiutaleet, sokeri ja suola. Lisää n. 10 dl hiivaleipäjauhoja ja alusta hyvin. Lisää rasva ja tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikina hyvin, mutta jätä se pehmeäksi, jolloin sämpylöistäkin tulee pehmeitä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.

Kaada taikina leivinpöydälle, hiero ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Leivo tangoiksi ja jaa pieniksi sämpylöiksi. Nosta joko sellaisenaan tai palloiksi pyöritettyinä pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota n. 30 minuuttia ja paista 225-asteessa 8-10 minuuttia uunin keskiosassa.

Anna jäähtyä kunnolla ja pakkaa sopivan kokoisiin pusseihin. Pidä jonkin aikaa jääkaapissa ennen pakastamista. Ota juhlien aikaan sämpylöitä aina tarpeen mukaan, sillä ne ovat tuoreimmillaan heti sulattuaan.

Lähde: Myllyn Paras

Pienet ohrasämpylät

Avainsanat: ohra, kaura, sämpylät

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti