www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Herkkulaatikko

25.11.2008 16:07:24

Ainekset:

400 g jauhelihaa (luomu)
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
1/2 tl pizzamaustetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilipippurijauhetta
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
1-2 valkosipulinkynttä

1 sipuli
1 rkl voita tai margariinia
2 dl riisi-ohraa tai tummaa riisiä
4 dl vettä
1 tl suolaa

2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
200 g kinkkusulatejuustoa

juustoraastetta (esim. emmental)

Paista jauheliha pannulla ja mausta. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja hienonnettu valkosipuli.

Silppua sipuli ja kuullota se kevyesti kattilassa voissa tai margariinissa. Lisää joukkoon riisi sekä vesi ja hauduta puolikypsäksi.

Sekoita sulatejuusto kermamaitoon. Vinkki! Ota sulatejuusto hetkeksi huoneenlämpöön ja sekoita siihen ensin pieni määrä kermamaitoa, niin saat juuston sekoittumaan paremmin. Lisää sitten loput kermamaidosta. Voit lämmittää seosta myös mikrossa.

Kaada riisi-sipuliseos voideltuun korkeareunaiseen uunivuokaan ja kaada riisien päälle kerma-juustoseos.

Levitä seuraavaksi vuokaan jauheliha- tomaattiseos ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Herkkulaatikko

Avainsanat: herkkulaatikko, jauheliha, riisi, laatikko

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti