www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Liha-perunasoselaatikko

07.04.2013 16:58:51

6 annosta

Perunasose

n. 15 kpl (1,5 kg) perunoita
vettä
3 dl maitoa
(1 tl suolaa)
1 rkl margariinia tai voita
0,5 dl ruohosipulisilppua

Jauhelihaseos

1 rs (400 g) naudan jauhelihaa
1 sipuli
0,5 rkl öljyä
2 tl pizzamaustetta
(1/2 tl suolaa)

Pinnalle

1 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Lohko pestyt ja kuoritut perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia vedessä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää vähitellen kiehuva maito. Mausta margariini- tai voinokareella ja ruohosipulilla. Lisää halutessasi suolaa.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Mausta seos pizzamausteella ja halutessasi suolalla.

Voitele iso uunivuoka. Kaada vuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi porkkana-ananasraasteen kanssa.

Ruoka Pirkka

Liha-perunasoselaatikko

Avainsanat: liha, perunasose, laatikko

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti