www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Suklaa-kookoskakku

12.05.2013 09:17:39

16 annosta

Ainekset:

5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
150 g leivontamargariinia
1 prk (250 g) maitorahkaa
0,5 dl maitoa
2 kananmunaa

Täyte:

1 tlk (425 g) mangoviipaleita
1 prk (2 dl) kuohu- tai vispikermaa
2 prk (à 200 g) maustettua sitruunarahkaa
1 rkl sokeria
1 dl kookoshiutaleita

Reunoille:

2 dl kuohu- tai vispikermaa
kookoshiutaleita

Voitele ja leivitä kakkuvuoka (3 l) kookoshiutaleilla. Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita jauhoseokseen rasva, rahka, maito ja munat. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi paksuksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50-55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan.

Leikkaa kakku 3 osaan. Valuta mangot ja soseuta ne esimerkiksi haarukalla. Vaahdota kerma ja yhdistä se rahkan kanssa. Mausta sokerilla. Levitä puolet mangososeesta ja noin 1/3 täytteestä pohjan päälle. (Mangososetta tulee ohut kerros. Se kostuttaa kakkua sopivasti.) Ripottele päälle 1/3 kookoshiutaleista. Täytä samoin seuraava väli. Pinnalle tulee kerros kermaseosta ja kookoshiutaleita. Reunat voit jättää ilman kuorrutusta. Jos haluat myös reunat valkoisiksi, vatkaa sitä varten vielä tölkki kermaa vaahdoksi ja levitä vaahto kakun reunoille. Ripottele reunoille kookoshiutaleita. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.

Lähde: Ruoka Pirkka

Suklaa-kookoskakku

Avainsanat: suklaa, kookos, täyte, kakku

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti