www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Parsakaali-fetapiiras

30.06.2013 19:10:59

5 annosta

Pohja

100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosehiutaleita
1 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl vettä

Täyte

200 g parsakaalin kukintoja
50 g salaattijuustoa (feta)
8 kirsikkatomaattia
1 dl juustoraastetta (emmental)
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa

Sekoita pehmeään margariiniin muut aineet ja taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Irrottele parsakaalista pienet kukinnot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin kolme minuuttia. Valuta ja jäähdytä. Kuutioi feta. Levitä piiraspohjalle parsakaali, fetakuutiot ja tomaatit. Sirottele päälle juustoraaste. Sekoita keskenään kerma, kananmuna ja suola. Valuta seos vuokaan. Pane ritilä uunin pohjalle ja vuoka ritilälle. Kypsennä noin 30 minuuttia. Jos pinta kaipaa väriä, nosta ritilä uunin keskiosaan ja kypsennä vielä viitisen minuuttia.

Lähde: Yhteishyvä

Parsakaali-fetapiiras

Avainsanat: parsakaali, feta, piiras

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti