www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Chorizopiiras

30.06.2013 19:31:44

Paras piirakka pitkään aikaan. Nam!

8 annosta

Pohja

3 dl vehnäjauhoja ja/tai sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl (25 g) emmental juustoraastetta
0,75 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
0,75 dl Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka®

Täyte

200 g chorizo-makkaraa tai palvikinkkua
1 iso (250 g) paprika
1 (250 g) purjo
1 rkl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
1,75 dl Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka®
2 munaa
2,5 dl (125 g) emmental juustoraastetta

Valmistele ensin täytettä: Leikkaa chorizo n. 0,5 cm:n viipaleiksi tai kuutioiksi. Paista niitä hetki kuumalla paistinpannulla, niin että ne saavat väriä. Siirrä pois pannulta.

Kuutioi paprika. Hienonna halkaistu ja pesty purjo.

Kuullota paprikaa ja purjoa rasvassa pannulla. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.

Pohjataikina: Käytä pelkkiä vehnäjauhoja tai esim. 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl sämpyläjauhoja. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää Oivariini ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja taputtele uunivuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 10 min.

Yhdistä täytteen aineet, säästä juustoraasteesta n. 1/2 dl piiraan pinnalle.

Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.

Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä.

Lähde: Valion reseptit

Chorizopiiras

Avainsanat: chorizo, makkara, piiras, piirakka

Kommentoi reseptiä 0 kommenttia   Tulosta resepti