www.internesia.fi
Marin maistuvat - Ruokablogi

Hyydytettävä mansikkakakku

30.06.2013 19:41:52

Pohja

1 paketti (175 g) Domino-keksejä (mansikka, original tai minttu)
50 g voita

Täyte

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) Valio maustettua rahkaa makea mansikka
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun
0,5 l tuoreita mansikoita

Kiille mansikoille

1 dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria

Viimeistelyyn

mintun tai sitruunamelissan lehtiä
valkosuklaalastuja

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Tapula seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm).

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit. Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl). Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele mansikkalohkoilla.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3-4 min välillä hiljaa sekoittaen, ettei seos kuoretu. Kaada varoen mansikoille. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Viimeistele yrttilehdillä ja suklaalastuilla.

Lähde: Valion reseptit

Hyydytettävä mansikkakakku

Avainsanat: hyydytettävä, mansikka, kakku

Kommentoi reseptiä 1 kommenttia   Tulosta resepti